Arrangement

Vintoget 2024

Joa Vinklubb stilte mannsterke med 4 medlemmer i Stavanger Vinfest sitt vintog 2024 – eller «Vårens vakreste eventyr» som de liker å kalle det. De kan kanskje vurdere å skifte slagord til «Vårens våteste eventyr» etter årets tog 🙂 Vi meldte oss på gruppen til Fisketorget, og møtte mange kjekke mennesker med samme interesse som oss! Oppmøte var i et – for anledningen – telt utenfor Fisketorget der vi fikk tildelt hvert vårt glass fra Zwiesel som vi fikk beholde etter kveldens vintog.


Hos Fisketorget var det Weingut Sepp Moser fra Kremstal i Østerrike som presenterte sin PetNat Rosé, mens Fisketorget serverte en nydelig liten rett basert på skrei.
Vinen hadde litt stallpreg i duften, samt bringebær, rabarbra og sitrus. En perlende vin med god syre.


Neste stopp var Bevaremegvel i lysløypa. De hadde besøk fra A.Bergère fra Vallèe de la Marne i Champagne som presenterte sin Origine Brut Champagne. Bevaremegvel serverte en smakfull tapenade.
Vinen luktet brioche, eple, nøtt, sitrus og mineralitet. Høy syre, lang ettersmak og god struktur!Neste stopp: Polka grill og spiseri. Her var det en representant fra importøren til Balthasar Ress som presenterte deres Pinot Noir Trocken – en Spätburgunder fra Rheingau i Tyskland. Polka disket opp med kveldens beste rett! Her fikk vi perfekt tilberedt skrei på en soppsaus som var raus med soppen.
Vinen er en relativt tradisjonell tysk Spätburgunder – en god ting! Frisk og god, med rene smaker av røde bær som rips og jordbær, samt urter og krydder.


Neste besøk skulle by på en positiv overraskelse! På Sabi Enso hadde de fått besøk fra Gusbourne! Og vi fikk servert en Blanc de Blancs 2018 – den samme vinen som vi også nøt noen dager tidligere da vi planla vintur til England. Steve, Gusbournes ambassadør presenterte vinen på en proff og underholdende måte før vi gikk ned i restauranten og fikk servert nydelig sushi.


Neste besøk var litt ekstra spennende! I stavangers nyeste høyhus – K8 – tok vi heisen opp i 16. etasje der Seid Restaurant skal åpne 20. mars 2024. De hadde rett og slett åpnet opp for vintoget, og serverte en meget smakfull potetlefse med aure. Med seg hadde de fått besøk fra vinprodusenten Pasqua som holder til i nærheten av Verona nord i Italia. De presenterte sin Pinot Grigio Black Label som var velsmakende og som passet fint til maten.
Vinen var fruktig og behagelig med duft av tropisk frukt (ananas), eple, pære, nøtt og sitrus. Den hadde høy syre og god munnfølelse. En godt laget Pinot Grigio rett og slett.


Neste stopp var hos Jarles Vinskole der tre av medlemmene i vinklubben har gått på kurs. Her fikk vi kveldens første blindsmaking der vi fikk servert en rødvin der vi skulle finne den dominerende druetypen, produksjonsland, alkoholprosent og om den har vært på fat. Alternative druetyper var Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah eller Cabernet Franc.
Vår gruppe gikk for Merlot, Frankrike, 13,5% og med fat.


Videre gikk turen i «buss for tog» opp til Matmagasinet der vi fikk servert en helt ok Chianti som en representant fra importøren Moestue presenterte for oss. Sammen med vinen hadde Matmagasinet laget en liten okseragu med skum av østerssopp. Deilig!
Vinen var Poggiotondo Chianti 2021 med lett stallduft, kirsebær, fat og krydder. Medium tanniner, høy friskhet og ok lengde.


Bussen tok oss videre ned til Spiseriet i konserthuset. Her ventet en nydelig Champagne fra André Robert – Les Horizons som ble pent matchet med en fantastisk god krabbeterte. Dette var nok den beste paringen denne kvelden!
Vinen duftet nydelig av brioche, ren sitron, eple og mineralitet. En godt strukturert vin med høy syre og lang ettersmak. Et høydepunkt i vintoget!


Siste stopp for årets vintog (for vår gruppe…) var Møbelgaleriet som serverte den andre blindsmakingen. Her fikk vi en hvitvin som var umiskjennelig Italiensk Pinot Grigio! Vi valgte å tippe på 12% alkohol, og at vinen ikke har lagt på fat. Vi var rimelig trygge på dette valget.


Helt til sist endte vi opp på Breitorget der det var avslutning og premieutdeling. Det var 3 grupper som endte på delt andreplass med 34 av 36 poeng. Fisketorget var en av disse, og vi fikk en magnumflaske med Champagne som premie. Seieren gikk til Fish&Cow som fikk full pott! Imponerende!

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »

Som de fleste andre nettsteder benytter vi cookies, og dersom du fortsetter å surfe her aksepterer du bruken av disse.