Om Joa Vinklubb

Joa Vinklubb er en liten vinklubb med 5 medlemmer fra samme nabolag (ja; vi holder til på Joa, Sola). Vi er 5 menn i vår beste alder (det har vi vært i mange år nå) som kom sammen i mars 2009 med en felles interesse for å lære mer om vin. De siste årene har 3 av oss fullført WSET 2 (w/distinction), og 2 av oss har gått videre på WSET3 og bestått (w/merit)..

De 7 første vinsmakingene vi gjennomførte fulgte et opplegg som vinmonopolet presenterte på sin hjemmeside lenke
Siden den gang har vi utviklet oss en del, og vi har funnet våre egne tema som vi har smakt oss gjennom. Smaksnotater finnes på siden «Vinsmakinger» i menyen.

Utenom vinsmakingene som vi arrangerer selv har vi også vært med på en del andre arrangementer. Etter hvert har vi også reist på vinturer der vi lærer om dyrking av druer og hva som skal til for å lage vin. Så langt har vi vært i Provence (2012), Catalonia (2013), Piemonte (2015), Pfalz (2017), Portugal (2019) og Empordá (2022).
Hvert år har vi også en årsmiddag som rullerer mellom medlemmene der vi tar med oss «vinenkene» (eller våre bedre halvdeler) som ikke får være med oss resten av året…

Smaking:
Vi smaker vanligvis 6 viner på hver vinsmaking. Disse smakes – og spyttes – og vi bruker vårt eget smaksskjema som er sterkt inspirert av det som vinmonopolet har delt på sin hjemmeside. Vi noterer og diskuterer før vi setter karakter. Hver av medlemmene setter en egen karakter. Snittet av karakterene våre presenteres på hjemmesida.

Karakter:
Det finnes flere måter å gi viner karakter. Den mest brukte er nok Parker-skalaen, eller 100-poeng skalaen som den også omtales. Denne går fra 50 til 100 poeng der 100 poeng er en perfekt vin. Denne skalaen er absolutt, og gir poeng kun basert på vinens kvalitet.
I Joa Vinklubb har vi valgt å bruke terningkast eller 6-poeng skala. Vi bestemte oss tidelig for å vekte poengene mot kvalitet + pris. Det vil si at en rimelig vin kan få terningkast 6 selv om den ikke er absolutt best.

Translate »

Som de fleste andre nettsteder benytter vi cookies, og dersom du fortsetter å surfe her aksepterer du bruken av disse.