Blindsmaking,  Vinsmaking

Blindsmaking – Stor variasjon

Tidelig i juli og mellom sommerferiene til medlemmene i Joa Vinklubb samlet vi fire mann til en spennende blindsmaking. Vi hadde med oss hver vår vin, og fikk en variert flight med meget gode viner! Vi var heldige med rekkefølgen som gav oss fire viner fra lett mot kraftig. De to siste vinene var til og med viner som var kjøpt på forskjellige vinturer med vinklubben.


Giovanni Rosso Roero Arneis 2023 – Pris: 200,-
Produsent: Giovanni Rosso
Italia, Piemonte, Roero
Druer: Arneis 100%

En lys gyllen vin som har god intensitet av frisk frukt. Dominert av pære og eple, men også innslag av tropisk frukt, hvite blomster og lime. Veldig tiltalende duft! I munnen har den god syre og fin fruktsødme. Steinfrukt, eple, blomster og lime, med litt bittertoner. Fint bitt.

Her var vi raskt i Italia. Kan minne om prosecco eller Pinot Grigio på duft, men med litt mer finesse. En vin laget for umiddelbart konsum.
Med litt hint om at vi har vært på tur i området kom vi frem til Roero Arneis.

Terningkast: 5 / 86 poeng


Balfour Skye’s Chardonnay 2022 – Pris: 290,-
Produsent: Balfour Winery
England, Kent
Druer: Chardonnay 100%

Lys gulgrønn farge. Har god intensitet med duft av røyk/fat, eple, stikkelsbær, smør, urter, høy og sitron. I munnen har den høy konsentrasjon, høy syrlighet og lang ettersmak! Eple, sitron, urter, steinfrukt, grønne toner og bitter utgang. God struktur.

Her var vi usikre, men vi valgte vekk burgund og USA tidlig. Morten nevnte Weissburgunder fra Tyskland som ikke var så dumt. Vi snakket også om Sør-Afrika. Chardonnay eller Chenin Blanc?
Etter vi fikk svaret så vi at vinen ikke har vært på eikefat, men har lagt med bunnfall og battonage som har gitt den fine strukturen. Meget god vin!

Terningkast: 6 / 89 poeng


Clos d’Agon Blanco 2017
Produsent: Clos d’Agon
Spania, Emporda
Druer: Viognier 100%

Dyp gul farge og god intensitet. Sopp, nøtter, kamfer, urter, moden gul frukt og appelsin(skall). Her er jeg tilbake til Emporda ble det sagt tidlig.
I munnen har den en del snerp. Oransjevin ble nevnt. Oljeaktig munnfølelse med god struktur. Konsentrert med lang ettersmak. Smak av appelsinskall, karamell, nøtter og honning.

Vi diskuterte om dette kunne være en oransjevin fra Georgia, men Spania og Emporda ble også nevnt igjen. Dette er en vin fra den vinturen, og det er en hvitvin som har utviklet seg mot å smake som oransjevin. Spesielt!

Terningkast: 5 / 87 poeng


Brandini Barolo 2008
Produsent: Brandini
Italia, Piemonte, Barolo
Druer: Nebbiolo 100%

Vinen avslører litt alder på fargen; Medium brun. PÅ nesen har den god intensitet av tørket frukt (svisker/rosiner), plommer, mørke bær (kirsebær), kaffe, anis, treflis, skogbunn, lær og tobakk. En del lagringsaroma altså. I munnen har den høy syre og tannin, og konsentrert men litt grønn smak. Den er mindre kompleks på smak enn lukt, men har litt av de samme komponentene.

Her var vi inne på Cabernet Frank, men gikk vel bort fra det. Aglianico fra Campania ble også nevnt, samt Sangiovese og Nebbiolo. Panelet liker vinen veldig godt! Vinen ble kjøpt hos produsenten på vintur i 2015.

Terningkast: 6 / 91 poeng


Etter vinsmakingen ble det litt ost og spekemat sammen med gode historier og god vin!

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »

Som de fleste andre nettsteder benytter vi cookies, og dersom du fortsetter å surfe her aksepterer du bruken av disse.