Blindsmaking,  Vinsmaking

Blindsmaking rødvin

I kveld møtte vi opp med hver vår vin til blindsmaking. 4 viner siden vi bare var 4 mann denne kvelden. Det var ikke avtalt at vi skulle ha med rødviner, men slik ble det. Forutsetning var endruevin eller en områdetypisk blend som skulle være mulig å kjenne igjen.


Fumey Chatelain Arbois Pinot Noir 2018 – Pris: 260,-
Produsent: Dom. Chatelain
Frankrike, Jura, Arbois
Pinot Noir 100%

Lys mot medium rødbrun farge. God intensitet av Stall, jord, jordbær, kirsebær, røyk, krydder og tobakk. I smak; Røde bær, Krydder/urter og mineralitet. God syre og ganske lite tanniner.
Nokså lys farge, og en lukt som leder oss mot Pinot Noir og Gamay. Samtidig var smaken litt uvant/svak, så vi diskuterte litt rundt andre druetyper som Xinomavro mm.

Terningkast: 5 / 86 poeng


Bonnard Mondeuse De Montagnieu 2020 – Pris: 250,-
Produsent: Maison Bonnard
Frankrike, Bugey
Mondeuse 100%

Medium lilla farge. Syrlige skogsbær, svisker, krydder (pepper) og vanilje. Medium friskhet og medium tannin. Kirsebær og rips på smak.
Vi var raskt innom både Syrah, barbera og nebbiolo, men klarte ikke å plassere denne i rett boks. Vi var i gamle verden og litt kjølig område. Druen er jo ikke så kjent, men vi har hatt den flere ganger i vinklubben.

Terningkast: 4 / 85 poeng


Trivento Golden Reserve Malbec 2015 – Pris: 160,-
Produsent: Trivento
Argentina, Mendoza
Malbec 100%

Dyp rød farge. Intens lukt av røde bær (jordbær, bringebær), røyk og vanilje. Medium friskhet og snerp. I munnen smaker den syltet frukt (jordbær og kirsebær) samt fat.
Grillvin ble tidlig nevnt. En stor vin som helt sikkert er fra den nye verden. Vi bestemte oss for Amerika, og diskuterte litt om det kunne være Zinfandel (California) eller Malbec (Argentina). Merlot ble også nevnt.

Terningkast: 5 / 87 poeng


Bellarina Brunello di Montalcino 2016 – Pris: ca 35€ på vingården
Produsent: Palaghetto
Italia, Toscana, Montalcino
Sangiovese (Brunello) 100%

Medium rød farge. God intensitet preget av urter, samt jordbær og vanilje. Høy på friskhet og tanniner. Røde bær (kirsebær) og urter på smak. Lang ettersmak!
Denne var vanskelig. En utypisk Brunello! Vi var innom Nebbiolo og Sangiovese, og konkluderte med at det i hvert fall var en Italiensk vin!

Terningkast: 5 / 87 poeng


Det var vanskelig å finne rett drue denne gangen, men det var god trening!

Etter smakingen ble det som sedvanlig ost, kjeks og spekemat.

Hos Karl Petter

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »

Som de fleste andre nettsteder benytter vi cookies, og dersom du fortsetter å surfe her aksepterer du bruken av disse.