Blindsmaking

Blindsmaking – En oransjevin og en luring

Karl Petter og Ivar hadde en liten blindsmaking med en vin hver. Den første var en oransjevin fra Georgia som alltid er spennende, mens Ivar hadde med seg en liten luring som både overrasket og begeistret!

Anemi Krakhuna Quevri 2019 – Pris: 240,-
Produsent: LTD Ilango
Georgia, Imereti
Druer: Krakhuna 100%

Nydelig dyp bronsefarge! Ikke så mye i duft, men vi fant litt appelsinskall, te, nyper og krydder. Oljeaktig munnfølelse med smaker av steinfrukt (aprikos), krydder, sitrus, te og honning. Ganske mye tanniner.
Det er vanskelig med oransjevin, men Georgia kom raskt opp som et alternativ. Druen har vi ikke smakt så mange ganger.
Denne vinen har hatt skallkontakt under alkoholfermenteringen, og 40% med drueskall i 6 mnd i Quevri.

Terningkast: 4 / 85 poeng


Volpi Derthona Timorasso 2022 – Pris: 195,-
Produsent: Cantina Volpi
Italia, Piemonte, Colli Tortonesi
Druer: Timorasso 100%

Medium gul farge og god intensitet av eple, mineralitet (salt og røyk), smør, eik, urter, blomster, nøtter og sitrondrops.
I munnen reagerte vi først på den høye rene syrligheten! Konsentrert smak av steinfrukt, eple, urter, sitrus (lime) og mineralitet. Første innskytelse var at dette var en tysk vin av Chardonnay og weissburgunder, men det neste var Chablis. Var innom England også. Overraskelsen var stor da det viste seg å være Italia! Druen er ikke så veldig vanlig, og og med denne høye syren var det vanskelig å tenke på Italia. Veldig mye vin for pengene!

Terningkast: 5 / 88 poeng


Nok en interessant blindsmakinger som viser at det ikke er en enkel hobby! Men det er fantastisk å oppdage ukjente perler som den hvite fra Cantine Volpi. Vi skal bite oss merke i druen Timorasso som er en stedegen drue som kun dyrkes i Colli Tortonesi i Piemonte. Den benyttes i flere vinstiler både med og uten fatlagring, og de beste vinene kan utvikle seg flott opp mot 10 år. Druen blir også benyttet til musserende viner. Det er også en del som lager naturvin av denne druen.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »

Som de fleste andre nettsteder benytter vi cookies, og dersom du fortsetter å surfe her aksepterer du bruken av disse.