Blindsmaking

Blindsmaking med en luring

Da var det tid for nok en blindsmaking, og tre medlemmer av klubben møttes hos Ivar en onsdag kveld i januar. Vi pleier ikke å avtale noe på forhånd, så hvilke viner vi smaker er helt tilfeldig. Denne gangen ble det 3 røde – den ene en liten luring.


Pepperjack Grenache 2020 – Pris: 190,-
Produsent: Saltram Wine Estate
Australia, Barossa Valley og McLaren Vale
Grenache 100%

Lys rød farge og god intensitet. Lukter solbær, plomme, kirsebær, bringebær, vanilje og eik. Ganske høy syre, bra fylde og finslepne tanniner. Kirsebær, bringebær, plomme, vanilje og litt grønne urter på smak. Konsentrert og lang.
Vi mente at denne må komme fra et medium kjølig område. Den er godt laget med høy alkohol som den bærer fint, og et lett fatpreg. Vi kom ikke så langt med å finne druen.

Terningkast: 5 / 87 poeng


Nicolas Paget Chinin Les 4 Ferrures 2020 – Pris: 206,-
Produsent: Domaine Paget
Frankrike, Loire, Chinon
Cabernet Franc 100%

Lys lilla på farge. Intens duft. Jordbær, vanilje, urter, eukalyptus, røyk, jord og kirsebær. Medium+ på friskhet, fylde og snerp. Pepper, kirsebær, grønne urter og jord på smak.
Denne var vanskelig å ta. Vi var enige om at den kommer fra et kjølig område, men vi var usikker på fatbruk (har ikke vært på fat).
Ren Cabernet Franc fra Loire har vi ikke drukket før. Et spennende og godt bekjentskap.

Terningkast: 5 / 87 poeng


Falling Feather Ruby Cabernet 2021 – Pris: 130,-
Produsent: Arcus
USA, California
Cabernet Sauvignon 100%

Lys rød farge. God intensitet. Dufter av ublandet solbærsaft, søt vanilje, jordbær og vanilje. Medium på friskhet og fylde. Snille tanniner. Dårlig konsentrasjon og relativt kort ettersmak. Smaker solbærsaft, kokt frukt, blåbær, vanilje, grønne urter. Søt og litt bitter. Bløt munnfølelse. Mangler struktur.
Her var vi enige om at det kunne være Cabernet Sauvignon fra et varmt område. Dette er en type billig masseprodusert vin som det er lenge siden panelet har vært borti, så det var litt vanskelig. Man må smake alle typer vin for å bli god på vinsmaking.

Terningkast: 3 / 78 poeng


Det er kanskje litt stygt å ta med Falling Feather på blindsmaking, men det er greit å smake denne type vin også. Det er tross alt Norges mest solgte vin! Vinen mangler struktur, noe som gjør at det er lite motstand. Det er lett å forstå at nye vindrikkere tar med seg denne hjem, men det må være kjedelig å drikke dette i lengden? Neste vinsmaking skal handle om budsjettviner til under 120kr. Da får vi se om det finnes bedre alternativer for den økonomisk bevisste vindrikker.

På den annen side hadde vi 2 gode viner med også. Australia er et vinland som lenge har pøset ut med masseproduserte viner, men vi har etter hvert smakt oss opp på flere kvalitetsviner. Pepperjack var absolutt et godt eksempel! Og den flotte Cabernet Franc-vinen fra Loire var en spennende ny opplevelse for oss.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »

Som de fleste andre nettsteder benytter vi cookies, og dersom du fortsetter å surfe her aksepterer du bruken av disse.