Blindsmaking

Blindsmaking – Drueblends

3 av klubbens medlemmer samlet seg for en ny blindsmaking. Uten at det var avtalt hadde alle med seg viner som var blend av 2 eller flere druer denne gangen. Et sted opp i vanskelighetsgrad altså.


Les Cinq Pattes Blanc 2013 – Pris: 190,-
Produsent: Sovex Woltner
Frankrike, Bordeaux
Sauvignon Blanc 90%, Sémillon 10%

Vi startet med en lys (mot medium) gyllen hvitvin. Svak pluss intensitet med en lett søtlig frukt. Honning, nøtt, litt tropisk med noe balsamisk karakter. Nesten en litt floraktig lukt. I munnen kjente vi bra med syre og stofflighet, grønt eple, litt sitrus og balsamisk, og litt bitterhet i ettersmaken.
Det ble diskutert litt om den hadde hatt litt skallkontakt eller lagt på bunnfall (begge deler bekreftet når vi leste fasiten). Vi var innom veldig mange typer vin hele veien fra Ungarn, Georgia, Italia og Frankrike. Dette var en hard nøtt! Vi var enige om at den har litt alder.
Når vi fikk vite hva det var ble vi litt overrasket. Vi var sikre på at det var en ikke-aromatisk drue..

Terningkast: 4 / 85 poeng


Penfolds Koonuga Hill Shiraz Cabernet 2019 – Pris: 143,-
Produsent: Penfolds
Australia, South East Australia
Cabernet Sauvignon 24%, Shiraz 76%

Dyp rød farge, nesten mot lilla. Lukter litt bløtt av solbær, modne mørke plommer, vanilje og pepper. Bløt og stor munnfølelse med bra syre. Mørke skogsbær, vanilje, krydder (pepper), anis og litt grønn stilk.
Vi var ganske raskt inne på Cabernet Sauvignon på grunn av den klare solbærlukten. Videre ble det snakket en del om Bordeaux-blend på grunn av den bløte munnfølelsen, men ikke fra Bordeaux. På grunn av den modne frukten og relativt høye alkoholen snakket vi litt om forskjellige varme områder. Når vi var inne på Australia ble vi minnet om pepperlukten, og da falt alt på plass! En Cabernet/Shiraz-blend som er typisk for Australia.

Terningkast: 4 / 85 poeng


Odfjell Aliara 2015 – Pris: 350,-
Produsent: Odfjell Vineyards
Chile, Valle Central, Valle del Maipo
Carignan 49%, Malbec 22%, Cabernet Sauvignon 15%, Syrah 14%

Kveldens siste var mørk rød i glasset. Den hadde fått en god time på karaffel. God pluss intensitet av mørke bær (bjørnebær), vanilje, fat, svisker, kamfer, urter, kjeller, kaffe og sjokolade. En spennende og kompleks vin! kjente lukten av høy alkohol.
I munnen er den konsentrert og flott balansert med lang ettersmak! Mørke bær, sjokolade, kaffe, plomme, grønne urter og vanilje (fat).
Kveldens mest komplekse vin! Et godt håndverk, men kunne hatt litt lavere alkohol. Vi var innom en del varme områder. Grenache-blend fra Spania eller Sør-Frankrike var et hett tips, men vi kom ikke helt i mål med Chile. Vi har nok ikke drukket så mye Chilensk vin.

Terningkast: 5 / 89 poeng


Det er absolutt mer utfordrende å smake viner som er laget av flere druer, men blindsmakinger skjerper sansene og opplevelsen! Vi hadde flere gode diskusjoner som gjør at vi blir bedre smakere, og det er lærerikt å smake på litt andre stiler enn dem vi vanligvis drikker.
Etter smakingen hadde vi litt spekemat og julekaker. De to røde gjorde seg godt til spekemat og den hvite var glimrende til kakemenn. Som en liten bonus tok vi et glass portvin til kakene 🙂

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »

Som de fleste andre nettsteder benytter vi cookies, og dersom du fortsetter å surfe her aksepterer du bruken av disse.