Vinsmaking

Argentina

I kveldens vinsmaking ble vi bedre kjent med viner fra Argentina. Vi har hatt overraskende få viner fra Argentina tidligere i vinklubber, så dette var på høy tid!
Som verdens 8. største vinland har Argentina mye å tilby. Mendoza er nok det mest kjente vinområdet, og det klart største, men landet har flere vinområder der de produserer kvalitetsvin. Salta er for eksempel det høyeste vinproduserende i verden med vinproduksjon i godt over 3000 meters høyde.

Catena Chardonnay 2020 – Pris: 195,-
Produsent: Catena Zapata
Argentina, Mendoza
Chardonnay 100%

Kveldens første vin er lys gul på farge med god intensitet på lukt. Eple, fat, tropisk frukt og smør er blant duftene. En god fyldig munnfølelse med smaker av sitrus, eple, melon, ananas, mineralitet og en nøtteaktig ettersmak.

Terningkast: 4 / 85 poeng

Colomé Estate Torrontés 2021 – Pris: 200,-
Produsent: Bodega Colomé
Argentina, Salta, Calchaqui Valley
Torrontés 100%

Lys grønngul farge med god intensitet. Hylleblomst, mango, aprikos, sitron, pære og urt på lukt. En litt vannete munnfølelse med smaker av pære, honning, tropisk frukt, blomster og sitrus. En kompleks og balansert vin med god friskhet og lang ettersmak.

Terningkast: 5 / 87 poeng

Mendel Semillon 2021 – Pris: 270,-
Produsent: Mendel
Argentina, Mendoza
Semillon 100%

Lys gyllen på farge, og litt mer forsiktig nese. Gule plommer, gult eple, smør, voks og mineralitet. Lett tropisk, aprikos, pære og vanilje fant vi også. I munnen er den rund, behagelig og delikat! Gul frukt, blomster, mandarin, jordaktig mineralitet og lett bitterhet fra grapefrukt. Lang og god ettersmak med hint av lakris.

Terningkast: 5 / 88 poeng

San Huberto Bonarda 2019 – Pris: 145,-
Produsent: Bodegas San Huberto
Argentina, La Rioja
Bonarda 100%

Bonarda er en ukjent druetype for vinklubben. Denne har en dyp rød farge, og intens og saftig duft av solbær, plomme, krydder og røyk. Rått kjøtt, jord, gummi og lakris ble også nevnt. I munnen er den ganske annerledes med røde bær (kirsebær), fatsmak og en litt bitter druestein-aktig smak.

Terningkast: 4 / 83 poeng

Weinert Cabernet Sauvignon 2011 – Pris: 250,-
Produsent: Bod. y Cavas de Weinert
Argentina, Mendoza
Cabernet Sauvignon 100%

Weinert kjenner vi fra før, men kveldens vin har vi ikke smakt. Lys mot dyp rødbrun farge. Intens, varm og kompleks duft! Solbær/skogsbær, stall, toast/røyk, vanilje, krydder, urter, sopp og noe balsamisk (sevje). I munnen er den frisk og fyldig med høy konsentrasjon og lang ettersmak! Røyk, stall, bær (moreller/solbær), lakris, urter, pepper/chili og vanilje. Godt balansert om enn noe høy alkohol. Kveldens favoritt.

Terningkast: 6 / 88 poeng

Zuccardi Concreto Malbec 2019 – Pris: 265,-
Produsent: Familia Zuccardi
Argentina, Mendoza
Malbec 100%

Mørk lilla farge og god intensitet. Lukter røyk, skogsbær (bjørnebær), kaffe, krydder, lær, vanilje og kakao/mørt sjokolade. I munnen er den konsentrert og fyldig med smaker av røyk, bjørnebær, lær, kaffe og vanilje. Lang ettersmak.

Terningkast: 5 / 87 poeng

Vi sitter igjen med et inntrykk av at du får mye for pengene om du velger Argentina-hylla i butikken. Høy kvalitet starter allerede på en pris rundt 200kr. De fleste kjenner nok til viner laget av Malbec fra Argentina, men de lager gode både røde og hvite viner i dette store landet. Vi hadde ikke viner fra Patagonia i kveld, men der lager de gode viner av Pinot Noir og Chardonnay.

Etter vinsmakingen ble det som sedvanlig noe godt å spise sammen med vinene. Tore disket opp med både oster og spekemat.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »

Som de fleste andre nettsteder benytter vi cookies, og dersom du fortsetter å surfe her aksepterer du bruken av disse.