Blindsmaking

Blindsmaking fra 4 land

Nok en onsdag med blindsmaking på Sola. Denne gangen var vi 4 medlemmer i klubben som møttes hos Morten, alle med en flaske hver. Vinene denne kvelden skulle vise seg å være ganske varierte, og alle med høy kvalitet!

Familie Huge Classic Gewurstraminer 2018 – Pris: 265,-
Hugel & Fils
Frankrike, Alsace
Gewurstraminer 100%

Lys gul mot gyllen. Intens duft. Tropisk frukt (ananas), fersken, lyche, honning og krydder. Litt restsødme, medium syre, medium alkohol og stor kropp. Konsentrert smak av moden/bakt sitron, eple, nøtter og litt fat. Oljete munnfølelse og lang ettersmak.

Denne var vanskelig i panelet, og det er nok på grunn av lite erfaring med viner av gewurstraminer. Det ble resonnert frem til et moderat mot varmt klima.

Terningkast 5 / 87 poeng


Presqu’ile Santa Barbara County Chardonnay 2020 – Pris: 260,-
Presqu’ile Wine
USA, California, Santa Barbara
Chardonnay 100%

Lys gulgrønn. Intens duft. Steinfrukt, gult eple, sitron, ost og fat. Tørr, høy syre, medium alkohol og stor kropp. Konsentrert smak av sitron, eple, nøtter, saltaktig mineralitet og integrert fat. Litt fet munnfølelse og lang ettersmak.

Her var vi raskt på chardonnay i litt burgundaktig stil. Vi mente at den hadde for høy syre for burgund, og for mye fat for Chablis. Vi var innom Tyskland før vi endte opp i California og gjerne et kjølig område som Santa Barbara. En meget god vin til prisen!

Terningkast: 6 / 89 poeng


Bernard Huber Malterdinger 2019 – Pris: 439,-
Weingut Bernard Huber
Tyskland, Baden
Chardonnay 60%, Weissburgunder 40%

Lys gul. Intens duft. Litt gummi i starten. Nøtter, brent/røyk, eple, fat, urter og flint. Tørr, høy syre, medium alkohol og stor kropp. Konsentrert smak av sitron, eple, nøtter, salt og hvite blomster. Stofflig med lang ettersmak.

En i panelet var fast bestemt på at denne kommer fra et vulkansk område, noe som stemmer (Baden). Kjølig område og ikke-aromatiske druer. Chardonnay og Weissburgunder fra Tyskland ble faktisk nevnt!

Terningkast: 5 / 89 poeng


Borgogno Barbera d’Alba 2019 – Pris: 225,-
Giacomo Borgogno & Figli
Italia, Piemonte, Barbera d’Alba
Barbera 100%

Dyp rød med blått skjær. Intens duft. Mørke kirsebær, plomme, blomst, vanilje og tomatstilk. Tørr, høy syre, medium+ tanniner, høy alkohol og stor kropp. Konsentrert smak av kirsebær, vanilje, røde bær (rips), fat og stilk Lang ettersmak.

Her var vi tidlig på Italia, men vi var borti andre land også. For mørk til å være Sangiovese eller Nebbiolo, og litt mye tanniner for Barbera. Men den høye syren og kirsebær holdt oss litt i området.

Terningkast: 5 / 86 poeng


Hos Morten

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »