Blindsmaking

Blindsmaking

Vi setter pris på disse små blindsmakingene der vi smaker på vin uten å være forutinntatt. Vi diskuterer åpent hvilke smaker vi finner, og vi resonnerer oss frem til hva det kan være og hva det i hvert fall ikke er! Målet er ikke nødvendigvis å finne rett drue eller område, selv om det naturligvis er en bonus. Målet er å bli tryggere på egne vurderinger og å lære.
Under blindsmakinger tar vi med oss hver vår vin uten å vite hvilken vin de andre har. Tilfeldighetene i kveld var at vinene inneholdt foreldrene til Cabernet Sauvignon – Cabernet Franc og Sauvignon Blanc.


Durbanville Hills Cape Mist 2018 – Pris: 99,50-
Produsent: Durbanville Hills Winery
Sør-Afrika, Western Cape
Drue: Sauvignon Blanc 100%

Lys strågul farge. God intensitet av grønn stilk, tropisk frukt, stikkelsbær, pære, eple og sitrus.
I munnen har den høy syre og god munnfølelse. Eple, eplekart/stilk, saltaktig mineralitet og grapefrukt. Konsentrert med ganske lang ettersmak som er dominert av grapefrukt. Vinen har høy viskositet som tørker ut munnen.
Det ble tidlig dratt frem at dette kunne være Sauvignon Blanc. Flere andre hvite druer ble strøket fra listen. Det ble nevnt sancerre-aktig vin fra et varm/kaldt område…. Vinen er satt ned fra 200 til 100kr, og den hadde allerede en god pris før den ble satt ned.

Terningkast: 5 / 87 poeng


Dom. Gouron Les Pierres Blanches 2018 – Pris: 231,-
Produsent: Dom. Gouron
Frankrike, Loire, Chinon
Drue: Cabernet Franc 100%

Dyp rød farge, og god intensitet. Stilk, plomme, mørke bær (bjørnebær, blåbær), kaffe, mørk sjokolade og lær på nesen.
I munnen er den konsentrert og godt balansert. Tanninene er tilstede, men utrolig finslepne og integrerte. Mye bær, urter, krydder og grønn stilk på smaken som varer lenge!
Her var vi inne på Rhône med Grenache og eventuelt en blanding av flere druer. Den har få animalske toner, og ikke pepper – altså ikke syrah. Lite solbær, så ikke Cabernet Sauvignon. Den grønne stilken dro oss mot Cabernet Franc. Vi tenkte kjølig område, og bestemte oss til slutt for Loire.

Terningkast: 6 / 89 poeng


Chateau Simard 2011 – Pris: 285,-
Produsent: Vignobles Vauthier Mazière
Frankrike, Bordeaux, Saint-Emilion
Drue: Cabernet Franc 20%, Merlot 80%

Dyp rød farge. God intensitet. Det første vi la merke til var litt animalske toner (rødt kjøtt) som etter hvert luftet litt bort. Mørke bær, solbær og litt fat/vanilje i duften.
Konsentrert og god munnfølelse med en del litt større tanniner. Smak av grønne urter/stilk, mørke bær, krydder og fat. Lang ettersmak.
Denne vinen er ganske kompleks, og fortjener en god biff. Vi kom raskt innom Cabernet Sauvignon, men fra et kjølig område. Vi var også innom Merlot og ikke minst Cabernet Franc. Etter en del resonnering kom vi frem til at dette måtte være en vin fra Bordeaux, og at den måtte inneholde Cabernet Franc.

Terningkast: 5 / 89 poeng


Det var en interessant blindsmakinger der vi faktisk kom frem til en del gode svar. 3 gode viner.
Den første er en en lett Sauvignon Blanc som heldigvis mangler de ekstreme solbærblad/kattepiss-luktene, og som er veldig god vin for pengene.
Vin nummer to er en meget behagelig vin som kan nytes alene eller til flere typer matretter fra lette pastaretter med kylling til tyngre kjøttgryter. En veldig kompleks og god vin!
Den siste vinen er over 13 år gammel, og det er fantastisk at vi kan kjøpe litt lagrede viner til en så god pris. En fint balansert vin som vil være fantastisk sammen med en god biffmiddag.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »

Som de fleste andre nettsteder benytter vi cookies, og dersom du fortsetter å surfe her aksepterer du bruken av disse.