Arrangement

Frankrikes Juveler

Et digitalt vinkurs med Liora Levi og A-kortet.

Det er vinene fra Burgund Liora kaller for «Frankrikes juveler». Kurset gikk på nett, og fire av vinklubbens medlemmer samlet seg foran TV’en i kjelleren hos Karl Petter. Liora gav oss en kortfattet innføring i Burgund; områder, klassifisering, druetyper, fremstilling med mer. Vi hadde kjøpt inn en hvitvin og en rødvin som vi smakte sammen med Liora. Kurset var lærerikt og godt lagt opp.

Oversikt over vindistriktet Burgund

Louis Jadot Saint-Aubin 2017 – Pris: 395,-
Produsent: Maison Louis Jadot
Frankrike – Burgund – Côte de Beaune
Chardonnay 100%

Dyp gul farge, og god intensitet på lukt. Sitrus, smør/fat, toast, kokos, blomst, urter, litt tropisk og honning. Konsentrert og lang ettersmak. Sitron, eple, smør/popcorn, urter, toast og honning.

90 poeng / Terningkast: 5

Faiveley Gevrey-Chambertin Vielles Vignes 2017 – Pris: 445,-
Produsent: Dom. Faiveley
Frankrike – Burgund – Côte de Nuits
Pinot Noir 100%

Den er som Pinoter flest ganske lys og rød på fargen. Ganske god intensitet av røde bær (kirsebær, rips), noe litt mørkere bær som bjørnebær, samt jord/sopp, vanilje og anis. På smak finner vi igjen de røde bærene (kirsebær, jordbær og bringebær), urter, krydder, vanilje og antydning av stall. Diskrete fataromaer. En tiltalende vin med finslepne tanniner og lang ettersmak.

90 poeng / Terningkast: 5

Vi smakte to veldig godt lagde viner! Prisen er litt høyere i Burgund sammenliknet med mange andre distrikter, men vinene også er også litt mer elegante! To meget gode viner!

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »

Som de fleste andre nettsteder benytter vi cookies, og dersom du fortsetter å surfe her aksepterer du bruken av disse.