Arrangement,  Vinsmaking

VInsmaking og intervju

Vinklubben ble kontaktet av en journalist i Solabladet som hadde lyst til å lage et portrettintervju av Joa Vinklubb. Vi samlet oss og kjøpte inn to viner for anledningen. Valget falt på Wongraven Morgenstern Riesling 2020 i anledning at denne i juli var norges mest solgte vin, samt Greywacke Wild Sauvignon 2018 som viser en helt annen stil av hvitvin.

Wongraven Morgenstern Riesling 2020 – Pris: 170,-
Produsent: Wongraven Wines
Tyskland – Pfalz
Riesling 100%

Lys grønngul farge. God intensitet av gult eple, plomme, pære, sitrus, tropisk frukt, blomster og urt. Krisp smak av eple, sitron, honningmelon og grønne urter. Lett mineralsk, og lang ettesmak. Flott balansert! Det er lett å forstå at denne har klart å bli norges mest solgte vin til tross for en pris på over 150kr som ofte er grensen for hva folk ønsker å betale.

89 poeng / Terningkast: 6

Greywacke Wild Sauvignon 2018 – Pris: 270,-
Produsent: Greywacke Vineyards
New Zealand – Marlborough
Sauvignon Blanc 100%

Lys gyllen farge. God intensitet med stor kompleksitet. Stikkelsbær, solbærblad, nyperose, sitrus, asparges, grønne urter, honning, smør og popcorn. Ganske konsentrert smak med stikkelsbær, eple, fat, smør, grønne urter, honning og grapefrukt. En veldig godt laget vin!

90 poeng / Terningkast: 5

Vi gjennomførte intervjuet ved siden av vinsmakingen for å vise hvordan en vinsmaking gjennomføres. Valg av viner var vi heldige med! To flotte viner med høy kvalitet som viser litt av variasjonen som kan være i hvitvin.

Vinklubben sammen med Journalist Jeanette Bjermeland Midbøe fra Solabladet.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »