Arrangement,  Vinsmaking

Vinkurs med Ingvild Tennfjord

21. mai 2023: Gammelt innlegg lagt inn med ny layout.
Hele vinklubben hadde billetter til vinkurs med Ingvild Tennfjord på Gaffel og Karaffel. Temaet var «den store reisen» der Invild fortalte om sin reise i vinverden samtidig som hun serverte 6 viner fra 6 land. Morten ble dessverre forhindret i å være med, men resten av klubben stilte opp og fikk smake på følgende viner:


Eblin-Fuchs blanc de blancs brut – Pris: 150,-
Frankrike – Alsace
Pinot blanc 50%, Chardonnay 50%

En Cremant, noe som betyr sprudlende vin fra Frankrike – en annen plass en Champagne. Gir ofte mer vin for pengene sammenliknet med Champagne.


Greywacke Wild Sauvignon 2013 – Pris: 240,-
New Zealand – Marlborough 
Sauvignon blanc 100%

Intens duft av bl.a. stikkelsbær og epler. God syre. Fruktig. En «mestringsvin». Dette var den første vingården som lykkes med eksport i New Zealand.

I New Zealand plantet de sine første drueplanter i 1975, men de har allerede lykkes i å bli verdens 9. største vineksportør!


Oakridge LVS Willowlak Vineyard Yarra Valley Chardonney – Pris: 230,-
Australia – Victoria – Yarra Valley 
Chardonnay 100%

Medium intensitet. Eple, petroleum, ost/smør (malolaktisk fermentering), fat/vanilje. Mer intens på smak. Noe syrlig.

Australia har lykkes blandt annet ved å lytte på kundene. De lager viner med enkle navn, lett gjenkjennlige etiketter og de skriver druetypen på etikettene. 


Carrascal 2010 – Pris: 150,-
Argentina – Mendoza 
Malbec 40%, Cabernet Savignon 40%, Merlot 20%

Her var det dufter fra varmere land… Solbær, plomme (sviske), eikefat mm Ingvild presenterte oss for det hun liker å kalle for «Odd Børresen»-lukt (gammel båt / sigarboks). Vinen har medium kropp, en del taniner og syre. Noen kjente igjen sjokolade, mens den animalske smaken nok var mer fremtredende.

Passer nok godt til biff / kjøttretter.


Matetic Corralillo Pinot Noir – Pris: 219,-
Chile – Casablanca 
Pinot Noir 100%

Her ser vi den lyse fargen som er mer typisk for den sarte Pinot Noir-druen. Grunnen til at denne er så lys er at druen har så tynt skall. Det er jo noe som gjør den sart og vanskelig å dyrke. Dette området i Chile er ganske bra for Pinot Noir, men den er nok litt «varmere» enn typiske Pinot Noir fra Frankrike. Her var det krydder / pepper og jordbær. 


Vajra Langhe Nebbiolo – Pris: 200,-
Italia – Piemonte – Langhe 
Nebbiolo 100%

En «fattigmannsbarolo»… Her har vi kommet til et område og en drue som vi etter hvert kjenner veldig godt. Mer syre, liten kropp, litt taniner, lakris, bergamont (te) og nøtter. En god Nebbiolo!

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »

Som de fleste andre nettsteder benytter vi cookies, og dersom du fortsetter å surfe her aksepterer du bruken av disse.