Arrangement,  Vinsmaking

Vinterapi – Rødvin

Neste smaking i web-kurset Vinterapi fra Jarles Vinskole handler om forskjeller på rødviner av forskjellige rødvinsdruer. Som nevnt er dette en slags oppvarming til WSET2-kurset som to av medlemmene i vinklubben skal i gang med i mars. 4 forskjellige viner som viser bredden fra den lette elegante Pinot Noir til den kraftige og maskuline Syrah.
Jarle anbefaler type vin fra et vinområde, mens vi har selv valgt hvilke viner vi skulle smake.

Louis Jadot Bourgogne Le Chapitre Domaine Gagey 2018 – Pris: 339,-
Produsent: Maison Louis Jadot
Frankrike, Burgund
Pinot Noir 100%

Føste vin kommer fra Burgund hvor druen Pinot Noir skinner. Det er en lys rød vin som har en relativt svak intensitet på lukt. Denne dufter elegant av røde bær (kirsebær, markjordbær og rips), stall, jordaktig, toast og litt vanilje. I smaken fant vi igjen jordbær, fat/vanilje, urter og nor mineralitet. God syre, avslepne tanniner og lang ettersmak. En god vin!

88 poeng / Terningkast 5

Oddfjell Orzada Cabernet Sauvignon 2018 – Pris: 215,-
Produsent: Oddfjell Vineyards
Chile, Valle Central, Valle del Maipo
Cabernet Sauvignon 100%

Den andre vinen er en Cabernet Sauvignon fra den norske produsenten Odfjell som holder til i Maipo i Chile. Dette er en helt annen stil med en mørk rødfarge med blåskjær i kanten. Intens duft av solbærsirup, svett hest, eik, mørk sjokolade og mint (after eight?). Konsentrert smak av solbær, krydder, vanilje, chili og druestilk. Den brenner litt på tunga!

85 poeng / Terningkast: 4

Château Maucamps L’Enclos de Maucamps 2006 – Pris: 170,-
Produsent: Ch. Maucamps
Frankrike, Bordeaux, Haut-Médoc
Cabernet Sauvignon 30%, Merlot 70%

Neste vin kommer fra høyre bank i Bordeaux som ofte benytter mer Merlot enn Cabernet Sauvignon. Det er en litt lagret Bordeaux som viser igjen i fargen som går litt mot brunrød. God intensitet av plomme/sviske, kirsebær, solbær, fat, vanilje og sjokolade. I munnen er den fløyelsmyk med fine tanniner. Smaker av solbær, kirsebær, jordbær, plomme, fat og vanilje. Lang ettersmak!

86 poeng / Terningkast: 5

Dom. des Lises Crozes-Hermitage 2019 – Pris: 332,-
Produsent: Maxime Graillot
Frankrike, Rhône, Crozes-Hermitage
Syrah 100%

Den siste vinen kommer fra Nord-Rhône der druen Syrah skinner. Denne er mørk rød med blåskjær og er intens på duft! Skogsbær (bjørnebær), blomster (tulipan), pepper og eukalyptus. Konsentrert munnfølelse med smak av mørke bær, pepper, eik/vanilje og litt urte/lyng. Flott syrenivå og lang ettersmak! Litt underberger-vibe på ettersmaken.

89 poeng / Terningkast: 5

Nok en spennende smaking som hjelper oss til å bli bedre smakere!
Selv om vi har smakt disse druene flere ganger så hjelper det å smake dem opp mot hverandre. Det gir en bedre forståelse av forskjeller og likheter, og det minner oss om hvilke sprang det kan være mellom forskjellige vinstiler.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »

Som de fleste andre nettsteder benytter vi cookies, og dersom du fortsetter å surfe her aksepterer du bruken av disse.