Reiser

Vingårdsbesøk: Casa Sicilia

Casa Sicilia, eller Bodega Heretat de Cesilia som gården egentlig het da det ble etablert i 1707 er en flott vingård som ligger rett utenfor Novelda. Det tar ca en halv time med bil fra Alicante, og en knapp time fra Torrevieja som begge er populære feriesteder for nordmenn.
Vi bestilte guidet tur på nettsiden til Casa Sicilia og kjørte selv fra Torre de Horadada. Vel fremme ble vi møtt av guiden vår Wendy Torres som tok oss med på en times tour sammen med to glade par fra Nederland. Wendy snakker godt engelsk og har god kunnskap om gården og vinmakingen på gården.

Vi startet med en tur ut i vinmarken der Wendy fortalte hvilke druetyper de dyrker på Casa Sicilia. De har totalt 90ha med druer på gården, hvorav 27ha er vindruer mens resten er spisedruer. I tillegg til druer har de 12-13ha med oliven, og både druer og oliven dyrkes organisk. Med over 10 forskjellige vindruer lager de både hvit og rød vin, men det er rosévin som er deres viktigste produkt.
Mens Wendy forklarte alt dette stod vi mellom vinranker med Malvasia-druer. De dyrker to typer Malvasia som de blander; Aromatica og Acidico. Dette for at de skal få en fin balanse mellom nettopp aroma og syrlighet. I tillegg dyrker de følgende druer; Macabeu, Muscat, Monastrell, Garnacha, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Merlot, Syrah og Albariño.

Siden 2021 har innhøstingen begynt så tidlig som 1. uken av August. De er mellom 20 og 30 ansatte i denne perioden, og de høster gjerne om natten for at temperaturen skal være lavest mulig. I tillegg lagrer de druene kjølig frem til de sorteres. De har et moderne anlegg for å vaske og sortere druene før fermentering og pressing.

De lager minst 3 forskjellige røde viner, 2 hvite, og 2 rosé. De benytter både franske, slovenske og amerikanske eikefat på 225 og 500 liter. Deres røde Garnacha er laget som en lett rødvin som kan passe for folk som foretrekker hvite viner, mens Roble og Crianza har litt mer struktur og eik. Rosévinene og hvitvinene ligger opp til 6 mnd på bunnfall/lees. Den hvite «Ad Gaude» har også lagt 3 mnd på franske eikefat, og den rosa «La Reserve» har mer intensitet enn deres enkleste rosé, samt at den har lagt litt på fat.

Turen avsluttet med en smaking av 3 viner. Vi fikk også en smakebit av «La Reserve», og jeg kjøpte med en flaske «Ad Gaude» som vi nøt på terrassen hjemme. Smaksnotater for alle vinene under.


Cesilia Rosé 2023 – Pris: 7,90€
Druer: Monastrell 70%, Merlot 15%, Syrah 15%

Dufter av røde bær (jordbær), urter, sitrus og aprikos.
I munnen har den høy syre, den er tørr og har medium lengde med lett bitter utgang.
De anbefaler denne til orientalsk mat som sushi eller til pasta.

Terningkast: 4 / 86 poeng


Cesilia Blanc 2022 – Pris: 7,90€
Druer: 50% Moscatel, 30% Macabeo, 20% Malvasia

Denne har ganske høy duftintensitet og lukter blant annet av blomster, fersken, urter, tropisk frukt (ananas), sitrus, og litt nøtt.
I smaken finner vi igjen mye av de samme luktene i tillegg til en saltaktig mineralitet.

Terningkast: 5 / 88 poeng


Cesilia VS Cabernet Sauvignon 2019 – Pris: ?
Druer: Cabernet Sauvignon

Ren rød farge.
Først duft er av fjøs, men dette luftes raskt vekk. Etterpå lukter den av mørke bær som solbær, krydder, fat, mørk sjokolade og kaffe.
I munnen: fine tanniner og lang ettersmak. Den har hele 14,5% alkohol, men den bærer alkoholen veldig godt

Vi valgte denne vinen til lunchen etter smakingen.

Terningkast: 5 / 89 poeng


Cesilia La Reserve Rosé 2023 – Pris: 12€
Druer: 100% Grenache

Lys lakserosa farge på denne.
Dufter røde bær (jordbær), urter, sitrus, aprikos og lett fat.
God munnfølelse med høy syre og fin struktur. God lengde!

Terningkast: 5 / 89 poeng


Cesilia Ad Gaude Blanco 2022 – Pris: 15,65€
Druer: 100% Albariño (minst 20 år gamle vinstokker)

Lys strågul. Duft av steinfrukt, melon, eple, sitrus, hvite blomster og sjø. I munnen god syre og struktur. Smaker som den lukter med en del saltaktig mineralitet. Lang ettersmak!
Rett og slett godt håndverk og en meget god vin!

Terningkast: 6 / 90 poeng


Etter besøket hos Casa Sicilia tok vi turen til den Gaudiinspirerte kirken Santuario Santa Magdalena som vi så fra vingården. Kirken ligger på en topp over Novelda sammen med middelalderborgen Castillo de La Mola som dessverre var stengt når vi ankom. Kirken er et fantastisk flott byggverk som gjør besøket verd når man allikevel er i nærheten.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »

Som de fleste andre nettsteder benytter vi cookies, og dersom du fortsetter å surfe her aksepterer du bruken av disse.