Reise,  Vinsmaking

Vinsmaking hos Recaredo

Vi var så heldige å få omvisning hos Recaredo av meget kunnskapsrike og dyktige Lluba som viste oss vinmarken Serral del Vell. Her fortalte hun oss om flere spennende forskningsprosjekter som de jobber med. Blant annet bruker de flaggermus for å holde insektbestanden i sjakk, og de bruker feromoner for å hindre at sommerfugler skal legge egg på druene.

Vi ble servert lunch i vinmarken sammen med en «Serral del Vell Brut Nature 2017». En nydelig vin med flott mousse og smaker av eple, urter, fint bakverk og sitrus. Denne flasken hadde lagt 56 måneder på bunnfall.

Etter turen i vinmarken fikk vi en grundig omvisning i kjelleren som ble gravd ut allerede fra 1924. Her fikk vi blant annet demonstrert degosjering for hånd, en kunst som svært få mestrer. Besøket ble avsluttet med en vinsmaking av deres «Reserva Particular de Recaredo 2013» som hadde lagt på bunnfall i hele 101 måneder, før vi fikk smake 4 andre viner fra gården.

Serral del Vell Brut Nature Corpinnat 2017
Produsent: Recaredo
Spania, Penedes
Xarel-lo, Macabeu

Denne flasken hadde lagt 56 måneder på bunnfall.
Elegant duft av fint bakverk, eple, urter og sitrus.
En nydelig vin med flott mousse som varer lenge. Smaker som den lukter. Balansert og fin syre med lett bitter ettersmak.

Terningkast 6 / 91 poeng

Reserva Particular de Recaredo 2013
Produsent: Recaredo
Spania, Penedes
Xarel-lo, Macabeu

101 måneder på bunnfall før den ble degosjert for hånd foran oss.
Veldig elegant duft av bakt sitron, epler og fint bakverk. Har også en jordlig kjelleraktig duft (hvis ikke denne kom fra kjelleren der vi stod?)
Flott balanse med elegant og fin friskhet!  Moussen varer og varer. Ren smak av sitron, eple, nøtter og fint bakverk. Boblene lever lenge i glasset også.

Terningkast 6 / 95 poeng

Celler_Credo VI-D-RE 2021
Produsent: Recaredo
Spania, Penedes
Xarel-lo 100%

En naturvin helt uten tilsatt sulfat og klarifikasjon.
Medium gul farge.
Lett funcy lukt og fin frukt. Eple, steinfrukt, urter, røyk, blomster og sitrus (appelsin).
Krisp fin syrlighet i munnen. Sitron, grønt eple, urter og nøtt.

Terningkast: 5 / 87 poeng

Cellar_Credo Aloers 2019
Produsent: Recaredo
Spania, Penedes
Xarel-lo 100%

Laget med 8-10 timer skallkontakt og deretter 10 måneder på bunnfall.
Medium gul.
God intensitet med gult eple, blomster, sitrus, urter, hvit frukt og mineralitet.
Konsentrert og lang ettersmak. Eple, sitron, mineralitet og nøtter.

Terningkast: 5 / 89 poeng

Corpinnat Terres Brut Nature 2018
Produsent: Recaredo
Spania, Penedes
Xarel-lo 65%, Macabeu 18%, Parellada 17%

Deres base-corpinnat. Denne har hatt 42 måneder på bunnfall.
Lys gul på farge med litt større bobler.
Hvite blomster, steinfrukt, sitron, eple, gjær og fin mineralitet på lukt.
Veldig frisk i munnen med god konsentrasjon. Smaker hvitt brød, eple, sitrus og nøtt. Lang ettersmak.

Terningkast: 5 / 89 poeng

Intens Rosat Brut Nature Corpinnat 2019
Produsent: Recaredo
Spania, Penedes
Monastrell 100%

Rosevin med 30 måneder på bunnfall.
Flott lys rød/rosa farge.
Lukt av friske bringebær, gjærbakst, urter og krutt.
Medium friskhet og konsentrasjon. Røde bær og urter. Balansert og fruktig.

Terningkast: 5 / 87 poeng

CORPINNAT

Recaredo produserer musserende viner under Corpinnat organisasjonen. Det er høyere krav til kvalitet enn hos Cava DO, med følgende krav:

  • Druene skal komme fra kjerneområdet i Penedes.
  • Økologisk jordbruk.
  • Høsting for hånd.
  • Minst 18 måneders lagring på bunnfall.
  • Lokale druetyper (minst 90%) fra egen gård (minst 75%).

Recaredo har tatt ett steg videre og driver biodynamisk med blandt annet preparater av Nestle og kamomille (fytoterapi). De bruker kun druer med lokale røtter, de lagrer sine vintage-viner i minst 30 måneder på bunnfall (opp til 20 år), og de lagres med naturkork.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »