Bli en vinsmaker – 5 Stilforskjeller i hvitvin
28. mai 2023: Gammelt innlegg lagt inn med ny layout.
Neste tema i heftet «Bli en vinsmaker» var stilforskjeller i hvitvin.
Karl Petter fikk igjen god hjelp fra vinmonopolet på Sola. Vi fikk viner i et større prisspekter, men alle viner som ble spesielt anbefalt.
Etter vinsmakingen prøvde vi sushi fra «Sabi sushi». Dette var en fin opplevelse, og selv om mange nok er vant til å drikke øl til sushi passer det også godt med hvitvin til!
Kientz Pinot Gris 2011 – Pris: 160,40-
Frankrike – Alsace
100% Pinot Gris
En frisk vin med hint av stikkelsbær, eple og blomster. Balansert munnfølelse.
Første vin var 8 på klokken for friskhet, og 4 for sødme
Terningkast 4/5
Allram weissburgunderPapageno 2012 – Pris: 149,90,-
Østerrike – Niedreosterreich
100% Weissburgunder
Ganske tynn/bleik munnfølelse. Sitrusaroma.
Denne vinen var 12 på friskhet og 3 på sødme.
Terningkast 3/4
Terras Gauda O Rosal 2012 – Pris: 175,-
Spania – Galicia
70% Albarino, 30% Loureira
Lukter pære/moden frukt. God balansert munnfølelse.
Klokka 8 på friskhet, og 1 på sødme.
Terningkast 4
Gustave Lorentz Gewurztraminer Rèserve 2012 – Pris: 159,90-
Frankrike – Alsace
100% Gewurztraminer
Litt bitter – furunål. Parfyme / aprikos. «Stikkende» munnfølelse.
Klokka 8 på friskhet, og 2 på sødme. Kveldens dårligste karakterer.
Terningkast: 3
Muscadet de Sèvre et Main 1.er Cru Sur Lie 2012 – Pris: 140,10-
Frankrike – Loire
100% Muscadet (Melon de Bourgogne)
Aromaer: Blomster, sitrus. Minner litt om Cava. God som appretif.
Munnfølelse: Syrlig / stor..
Klokka 8 på friskhet, og 1 på sødme
Terningkast: 3/4
Domaine Wachau Gruner Veltliner Himmelstiege Federspiel 2012 – Pris: 137,90-
Østerrike – Niederosterreich
100% Gruner Veltliner
Lukter honning og pære. Sitrus.
Syrlig smak. Klokka 8 på friskhet, og 1 på sødme.
Bonusvin: Duboeuf Moulin à Vent 2010 – Pris: 149,90-
Frankrike – Burgund
100% Gamay
Mørke bær og urter.
Vi har ikke glemt den røde vinen av Trepat-druen som vi fikk i Barcelona: Joseph Forrester. Polet har ingen rødviner på Trepat, men anbefalte denne da denne druen kan minne om Trepat. Vi kan vel si oss delvis enig i det. Uansett en god rødvin 🙂
Hos Karl Petter