Vinsmaking

Cabernet Sauvignon

24. Desember 2023: Gammelt innlegg lagt inn med ny layout.

Året startet friskt med vinkveld allerede første uke. Dette var egentlig desember-kvelden som ble forskjøvet. Denne gangen valgte vi oss druen Cabernet Sauvignon som tema.


Monastier Sélection Grignon Cab.Sav. 2010 –  Varenr: 5526401 – Pris: 104,90
Frankrike – Languedoc.

Fin og balansert smak. Du kjenner de røde bærene, og flere interessante smaker. God allrounder til en rimlig pris.

    Terningkast 5


    Ch. Le Grand Housteau 2009 – Varenr: 1492101 – Pris: 112
    Frankrike – Bordeaux. 

    Den av kveldens viner med lavest andel Cabernet – 50% (og 50% Merlot). Søt bærlukt, men mer syrlig i smak med preg av bær og paprika (!). Varierte karakterer mellom 4 og 5.

    Terningkast 5


    Gran Coronas Reserva 2006 – Varenr: 177701 – Pris: 144,50
    Spania – Catalonia
    Cab. Sauv. 85% / Tempranillo 15%.

    Lukter solbærblad, men mer krydret smak. Også variasjon i karaktergivning mellom 4 og 5.

    Terningkast 5


    Santa Rita Cabernet Sauvignon Reserva 2008 – Varenr: 652301 – Pris: 129,90
    Chile – Maipo.

    Lukter som solbærkompott. Smaken litt mer preget av fat. Her var det stor uenighet i gruppa – fra 2 til 5. Lantet på terningkast 3.

      Terningkast 3


      Journeys End Cabernet Sauvignon 2009 – Varenr: 8050001 – Pris: 175
      Sør-Afrika – Coastal Region.

      En lysere vin enn de andre i kveld. Spennende lukt og smak. Litt mer animalsk enn kveldens øvrige viner. Enighet om dette var kveldens beste. Kunne fått en sekser, men trekker litt for pris i forhild til kveldens andre viner.

      Terningkast 5+


      Hamilton Block Cabernet Sauvignon 2009 – Varenr: 8060601 – Pris: 136,90
      Australia – South Australia.

      Lukt og smak preges av solbær. Tydelig og typisk Cabernet. Frisk.

      Terningkast 4 +


      Hos Karl Petter

      Legg igjen et svar

      Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

      Translate »

      Som de fleste andre nettsteder benytter vi cookies, og dersom du fortsetter å surfe her aksepterer du bruken av disse.