Vinsmaking

Rødt og hvitt fra Provence

Karl Petter inviterte til en spontansmaking av to viner fra samme vingård i Provence. De fleste av oss har smakt de lakserosa rosèvinene fra området, men hvitvin og rødvin fra Provence finner vi ikke så mange eksempler av på polet! Kveldens to viner kommer fra vingården Chateau des Chaberts, og finnes på bestillingsutvalget.

Ch. des Chaberts Cuvèe Prestige Blanc 2019 – Pris: 245,-
Produsent: Ch. des Chaberts
Frankrike, Provence, Coteaux Varois-en-Provence
Sèmillon 30%, Rolle 70%

Klar lys gul vin. Denne hadde faktisk vinstein. Det er helt ufarlig, men det er greit å helle forsiktig så vinsteinen ikke havner i glasset.
Nokså god intensitet av gult eple, hvite blomster, tropisk frukt og sitrus. I munnen har den en lett oljete munnfølelse med fin bitterhet. Vegetal og balsamisk smak med sitrus og urter. Ganske høy alkohol som skjemmer litt.

85 poeng / Terningkast: 4

Ch. des Chaberts Cuvèe Prestige Rouge 2017 – Pris: 268,-
Produsent: Ch. des Chaberts
Frankrike, Provence, Coteaux Varois-en-Provence
Syrah 60%, Mourvèdre 20%, Cabernet Sauvignon 20%

Klar dyp rødfarge som går i lilla mot brunt i kantene.
God intensitet av mørke bær (kirsebær og solbær), lær/stall og vanilje. Umiddelbart en del trå tanniner som demper seg sammen med mat. Solbær, pepper, urter, vanilje og anis. Fin syrlighet. En flott vin som nok tåler mange år i kjelleren!

88 poeng / Terningkast: 5

Det ble en kort og enkel smaking denne gangen for å prøve disse spennende vinene fra Provence. Karl Petter fant frem litt fenalår og spansk spekepølse, og begge disse vinene er best med litt mat på siden. Bitterheten og alkoholen i hvitvinen, samt tanninene og syren i rødvinen gjør at de trives sammen med mat. Hvitvinen trives nok sammen med en lett salat eller lyst kjøtt, og rødvinen vil fint takle rødt kjøtt.

Hos Karl Petter

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »

Som de fleste andre nettsteder benytter vi cookies, og dersom du fortsetter å surfe her aksepterer du bruken av disse.