Arrangement

Juleølsmaking 2021

2021 ble som 2020 sterkt påvirket av COVID-19, men i år fikk vi i hvert fall gjennomført smakingen. På grunn av restriksjoner på antall og avstand ble vi kun 7 mann, men det var mer enn godt nok til å skape god stemning og å få gitt karakter til juleølene!

Einstok Winter Ale
Pris: 53,90-
Kveldens ubestridte vinner! ALLE hadde denne ølen som sin favoritt, og den fikk klart høyere poengsum enn de andre. Mye takket være den perfekte balansen, men også smaken av karamell, sitrus og honning. Smaken ble til og med beskrevet som karamellpudding 🙂 Første gang Island har med en deltager.

Poeng: 39-44 Snitt: 42
TERNINGKAST: 6

Aass Vellagret Juleøl
Pris: 49,90-
Aass har vært med oss mange ganger, og alltid kommet høyt opp på resultatlisten. I år ble den kun slått av nykommeren fra Island. Flott farge, og smak av røyk, karamell og kaffe. Fin balanse og lettdrikkelig.


Poeng: 37-41 Snitt: 40
TERNINGKAST: 6

Ringnes Julebokk
Pris: 49,90-
Julebokk’en til Ringnes gjør seg heller ikke bort. Masse skum som holder lenge. Lukter karamell, men i smak fant vi banan, kaffe og røyk i tillegg til karamell.


Poeng: 31-39 Snitt: 36
TERNINGKAST: 5

Berentsens Julefnugg
Pris: 53,70-
Berentsens Julefnugg leverte ikke like godt i år som tidligere år. For all det et godt øl med flott utseende og skum. Smak av karamell, kaffe, sjokolade og røyk. Litt maltpreget. Problemet til Julefnugg i år er at det virker litt tynt… Liten kropp der altså.


Poeng: 31-41 Snitt: 35
TERNINGKAST: 5

Hansa Ekstra Vellagret Julebrygg
Pris: 41,90-
Nok en gjenganger i juleøltesten vår. Ekstremt mye skum og flott utseende. Litt svak men god lukt. Smaker røyk, lys karamell og kaffe. Ganske tynt men lettdrikkelig.


Poeng: 32-39 Snitt: 35
TERNINGKAST: 5

Kinn Tomasmesse 2020
Pris: 69,90-
Kveldens første øl skummet over når jeg åpnet det. Fin balanse på dette, men smak av karamell, kaffe, og lakris/anis. Syrlig, og en lett bitter ettersmak.


Poeng: 29-40 Snitt: 35
TERNINGKAST: 5

Stavanger Juleøl
Pris: 57,-
Stavanger Juleøl er produsert av Berentsens for Middelthon. Et godt øl som smaker kaffe, karamell og tjære eller noe jordaktig. Problemet til dette ølet er at det mangler kullsyre i munnen! Det var flott skum og utseende.


Poeng: 28-37 Snitt: 33
TERNINGKAST: 4

Brewdog Hoppy Xmas Festive IPA
Pris: 57,10-
Et øl for IPA-elskerne, men det kan vanskelig forklares at dette er et juleøl! Det er helt lyst øl med veldig humlepreg. Tropisk frukt, appelsin og humle på lukt. Smaker bittert og sitrus.


Poeng: 29-36 Snitt: 32
TERNINGKAST: 4

St Feuillen Noel
Pris: 63,90-
Her fikk vi en klar og en grumsete flaske…. Humlepreget lukt, og det var også en del humle i smaken, sammen med anis og sitrus. Et dårlig balansert øl som scoret dårlig på kropp og drikkbarhet! Skuffende fra Belgia.


Poeng: 25-34 Snitt: 29
TERNINGKAST: 2

Nøgne Ø Julefri
Pris: 19,80-
Det er kanskje dårlig gjort å ta med et alkoholfritt øl i eb blingsmaking sammen med sterkøl, men et spennende eksperiment! Lukter pepperkaker og ingefær. Smaken minner om mandarin. Som å drikke flytende kakedeig ble det sagt over bordet… Med veldig liten kropp så falt dette gjennom sammenliknet med de andre.


Poeng: 23-34 Snitt: 28
TERNINGKAST: 2

Midtfyns Chili Tripel Gnostisk
Pris: 64,90-
Heldigvis ventet vi med denne til sist. Med nesten ingen luktkomponenter utenom svakt malt og humle så eksploderte denne i munnen! «Chili Klaus» ble det ropt over bordet! Her er det stort sett bare chili og litt lett sitrus i smaken. Ikke mye jul!


Poeng: 24-38 Snitt: 27
TERNINGKAST: 2

Helt til sist gjorde vi et eksperiment med å ta en reprise på en av kveldens juleøl for å se om vi klarte å kjenne den igjen. Karl Petter valgte Ringnes Julebokk og pakket den inn i sølvfolie. Flere av paneldeltagerne fikk samme karakter som tidligere, men noen gav betydelig høyere karakter nå. Ingen klarte å gjette korrekt øl.
Etter smakingen ble det som sedvanlig servert spekemat.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »

Som de fleste andre nettsteder benytter vi cookies, og dersom du fortsetter å surfe her aksepterer du bruken av disse.