Vinsmaking

Chenin Blanc

Kveldens tema var Chenin Blanc, og Tore hadde handlet 3 viner fra det klassiske Loire i Frankrike, og 3 viner fra Sør-Afrika. Loire vil sies å være Chenin Blancs viktigste region, men Sør-Afrika og California dyrker også mye av druesorten. I den kjøligere Loire-dalen i Frankrike kan modenheten til druen være så ujevn at de vanligvis velges for hånd. Druen gir alt fra tørre til svært søte viner. De har alltid flott syre med en kompleks av mandel og sitruspreget aroma. De søteste vinene er mer eksotiske og honningpregede. Sør-Afrika har på mange måter har tatt eierskap over Chenin Blanc med sine godt produserte viner.

Ken Forrester skal ha sagt følgende: «Chenin blanc er ikke den peneste jenta, men hun er den du vil gifte deg med«

Roche Fleurie Vouvray 2020 – Pris: 130,-
Produsent: Jean-Claude Bougrier
Frankrike – Loire – Vouvrier
Chenin Blanc 100%

Tiltalende lukt av eple, pære og tropisk frukt. Fet oljeaktig munngølelse med smaker av sitrus, eple, pære og honning. En enkel vin som vil passe utmerket til aperitif.

84 poeng / Terningkast: 5

Closel Belle-Dame Chenin Blanc 2017 – Pris: 260,-
Produsent: Dom. du Closel
Frankrike – Loire – Savennières
Chenin Blanc 100%

Eple, petroleum, mineralsk/sjø, røyk, honning og nøtter på nesen. Denne vinen var lett oksidert og manglet frukt, så vi valgte å levere den tilbake. Vi gav heller ikke poeng.

Dom. du Closel Clos du Papillion 2018 – Pris: 480,-
Produsent: Dom. du Closel
Frankrike – Loire – Savennières
Chenin Blanc 100%

En kompleks lukt av eple, petroleum, saltaktig mineralsk/sjø, nøtter og urter. Elegant og fedmefull munnfølelse. Smaker av epler, sitrus, honning, blomst, urter, sjø, nøtter og smør/fat. Krydder i ettersmaken. Kveldens beste vin!

91 poeng / Terningkast: 5

False Bay Chenin Blanc 2020 – Pris: 140,-
Produsent: False Bay Vineyards
Sør-Afrika – Western Cape
Chenin Blanc 100%

Lukter ung frukt! Eple, pære, blomster, honning og varm tropisk frukt. I munnen er den lett bitter med smak av mandler, sitrus, eple, urter og druestein. Krydret finish.

84 poeng / Terningkast: 4

Raats Original Chenin Blanc 2020 – Pris: 225,-
Produsent: Raats Family Wines
Sør-Afrika – Coastal Region – Stellenbosch
Chenin Blanc 100%

Tiltalende lukt på denne. Pære og eple, men også litt smøraktig og petroleum. God munnfølelse med smak av sitrus, pære, urter, kalk/mineralsk, mandel og krydder.

89 poeng / Terningkast: 6

Scions of Sinai Granitsteen Chenin Blanc 2020 – Pris: 400,-
Produsent: Scions of Sinai
Sør-Afrika – Coastal Region – Stellenbosch
Chenin Blanc 100%

Reduktiv lukt! Lukten av en nyåpnet pakke kyllingfilet, luftmadrass, fjøs, våt pels, overmodnet frukt, honning, urter, eple, fersk asparges og kruttrøyk! I munnen smaker vinen modent gult eple, druestein, lime, fjøs, nøtter og urter. En naturvin med sine kvaliteter som vi ikke er så vant med.

89 poeng / Terningkast: 4

Tore hadde slått på stortromma med alaskens sjømat og mer til vinene! Vi fikk servert reker, blåskjell, krabber og ost. Disse vinene kler godt sjømat, og kom virkelig til sin rett sammen med dette måltidet!

Hos Tore

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »

Som de fleste andre nettsteder benytter vi cookies, og dersom du fortsetter å surfe her aksepterer du bruken av disse.