Arrangement,  Vinsmaking

Baltasar Ress – Nettsmaking

Bilde fra https://www.balthasar-ress.de

5. mars 2021

Facebookgruppen «Vin» med Kjell-Gabriel Hendrichs arrangerte online vinsmaking med 5 viner fra vinprodusenten Balthasar Ress. Den første vinen er markedsført under navnet J Bäumer Weinkellerei som er eid av Balthasar Ress. Den er produsert av lokale vinbønder under kontrakt med Weingut Balthasar Ress, og produserer ihht krav som kreves av familien Ress.
Vinene til Balthasar Ress er produsert ihht VDP klassifiseringen, den strengeste klassifiseringen i Tyskland. Vingården ligger i Rheingau, og vinmarkene ligger i bratte stigninger langs Rhinen. Gården har holdt på siden 1898, og har en stolt historie både som vingård og hotell. Etter krigen ble hotellet blant annet benyttet av de herrer som forfattet Tysklands nye grunnlov.

J Bäumer Rheingau Riesling 2020 – Pris; 118,-
Produsent; J Bäumer Weinkellerei
Tyskland – Rheingau
Riesling 100%

En vin med mye restsukker. Den er nesten fargeløs og har lite lukt. Noe eple og tropisk frukt. Søt smak av modne gule epler, honning, urter og sitrus. Litt bitter og en del syre. Beskrives om en tynn dessertvin i panelet.

80poeng / Terningkast: 4

Balthasar Ress Rudesheimer Riesling Trocken 2017 – Pris; 260,-
Produsent; Balthasar Ress
Tyskland – Rheingau
Riesling 100%

Denne er gyllen på farge. God intensitet av eple, tropisk frukt, honning, urter og petroleum (gummistøvler). Den har god konsentrasjon, men med litt vannete munnfølelse. Grønt eple, lime, asparges, litt tropisk og en saltaktig mineralitet på smak. Lett bitter. Ganske lang ettersmak.

87poeng / Terningkast: 5

Balthasar Ress Von Unserm Riesling Trocken 2016 – Pris; 215,-
Produsent; Balthasar Ress
Tyskland – Rheingau
Riesling 100%

Gyllen farge. God intensitet med lukter av sitrus, gul plomme og tropisk frukt. God konsentrasjon. Syrlig på grensen til sur, og litt bitter. Eple, sitron og umodne stikkelsbær. Ganske lang ettersmak.

84poeng / Terningkast: 4

Balthasar Ress Rudesheim Berg Rottland Riesling GG 2016 – Pris; 440,-
Produsent; Balthasar Ress
Tyskland – Rheingau
Riesling 100%

Gul/gyllen på farge. Intens lukt av eple, pære, petroleum og tropisk frukt. Litt fataroma. God konsentrasjon med smak av moden sitron, grønt eple og smør. Lett bitterhet og rund munnfølelse. Lang ettersmak! Denne var fantastisk til hummer på smørstekt brød!

90poeng / Terningkast: 4

Balthasar Ress Von Unserm Pinot Noir 2018 – Pris; 270,-
Produsent; Balthasar Ress
Tyskland – Rheingau
Spatburgunder 100%

Siste vin var en Spatburgunder / Pinot Noir. Lys rød farge. God intensitet av røde bær (bringebær, kirsebær og rips), krydder samt noe jordaktig. Godt konsentrert smak av røde bær, krydder (pepper) og mineral. Litt bitterhet av urter og fruktstein. Nydelig lang ettersmak.

88poeng / Terningkast: 5

Etter vinsmakingen ble det servert hummer på smørstekt brød, oster og spekemat. Nok en vellykket vinsmaking men med et nytt konsept for oss. Dette var dog ikke en offisiell Joa Vinklubb-smaking, men en spontansmaking med noen av medlemmene i klubben, samt en gjest 🙂

Hos Ivar

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »

Som de fleste andre nettsteder benytter vi cookies, og dersom du fortsetter å surfe her aksepterer du bruken av disse.