Vinsmaking

Nervi – Gattinara

21. mai 2023: Gammelt innlegg lagt inn med ny layout.
Vi kopierte opplegger tra RA Vinklubb der Ivar og Karl Petter var med 27. mai. Her smakte vi på 6 viner fra samme vingård; Nervi i området DOCG Gattinara, Piemonte. Dette er en vingård som ble kjøpt opp av fire norske familier i 2011, og på RA Vinklubbs smaking ble de presentert av Kathrine Astrup som er en av eierne.

Etter vinsmakingen fikk vi et rikt utvalg ost til vinene.


Nervi Jefferson 1787 Spumante Rosato – Pris: 319,90-
Italia – Piemonte – Gattinara
Nebbiolo 100%

Lys rosa sprudlevin fremstilt på champagnemetoden. Relativt svak aroma av gjær og sitrus. En frisk musserende som smaker av epler og sitrus. Lang ettersmak og medium fylde. Kan nok godt måles opp imot champagne i litt høyere prisklasse.

Terningkast 4


Nervi Bianca 2014 – Pris: 149,90-
Italia – Piemonte – Gattinara 
Erbaluce 100%

Lys gulgrønn farge med god intensitet i lukten. Frukt og blomster, skifer og sitrus. Ganske lang ettersmak. Smaker av eple, gress og asparges. Variable karakterer mellom 3 – 5, men med et snitt på 4.

Terningkast 4


Nervi Rosa 2014 – Pris: 169,90-
Italia – Piemonte – Gattinara 
Nebbiolo 100%

Dyp rosa farge med en ganske søt blomsterduft. Vi kjente også sitrus, eple og jordbær. Ganske konsentrert smak av sitrus, eple, gjær og jordbær. Vinen har en litt perlende følelse på tunga, og ganske lang ettersmak.

Terningkast 4


Nervi Gattinara 2010 – Pris: 219,90-
Italia – Piemonte – Gattinara 
Nebbiolo 100%

Lys mot dyp rødbrun farge. God intensitet. Lukter moden frukt (plomme/sviske), animalsk, tobakk, lakris, kirsebær, lær og vanilje. Spennende lukt!

Vi fant igjen mange av smakene ogso; Frukt, svisker, mørke bær, sort pepper, anis og animalsk. Temmelig lang ettersmak! En god og rimelig erstatning til Barolo.

Terningkast: 5


Nervi Valferana 2009 – Pris: 329,90-
Italia – Piemonte – Gattinara 
Nebbiolo 100%

Dyp rødbrun vin med god intensitet. Dette er en vin fra enkeltvinmarken Valferana, og lages kun i år der druene har spesielt god kvalitet. Mange av smakene fra Gattinara finner vi igjen i denne vinen; Plomme, røde bær, anis, vanilje, kaffe og tobakk. Smaken er mye rundere enn Gattinara. Mye krydder, mørke bær, vanilje, lær og jern. En super vin!

Terningkast: 6


Nervi Molsino 2008 – Pris: 399,90-
Italia – Piemonte – Gattinara 
Nebbiolo 100%

Som Valferana er også dette en enkeltmarksvin. Den ligger opp mot 100m høyere enn Valferana, og kun i de aller beste årgangene. Tørket frukt, plomme og kirsebær i lukten. Mye krydder, vanilje og brent fat på smak. Mye snerp, og kanskje litt bitter i ettersmaken.

Terningkast: 5


Hos Svein Erik

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »

Som de fleste andre nettsteder benytter vi cookies, og dersom du fortsetter å surfe her aksepterer du bruken av disse.