Arrangement,  Vinsmaking

Nyhetsmaking med Wine-Oh

Mai er måneden for å slippe roséviner og lette hvitviner før sommersesongen. Joa Vinklubb ble kontaktet av importøren Wine-Oh med tilbud om å smake deres nyheter fra Mai-slippet i år. Vi fikk samlet 3 av medlemmene til smakingen, og fikk servert 7 av vinene fra slippet – alle fra Tyskland.
Flere av vinene har lagt på bunnfall som tilfører mye til munnfølelsen og gir mer tyngde til vinene.
Vinene er levert av importøren.


Full Rosé Reserve 2021 – Pris: 190,-
Produsent: Weingut Full
Tyskland, Rheinhessen
Spätburgunder 51%, Sa. Laurent 49%

Første vin ut er en rosévin som er spontangjæret og har lagt 10 måneder på bunnfall i gamle fat. Lys lakserosa farge og god intensitet av blomster, sitrus, rips, jordbær og litt fat. I munnen har den en del stofflighet og smak av jordbær, rabarbra og grapefrukt. Frisk og med fin konsentrasjon. En vin som vil passe fint alene på terrassen, eller sammen med en salat.

Terningkast 5 / 88 poeng


Porzelt Protz PiWi goes pink 2021 – Pris: 250,-
Produsent: Weingut Porzelt
Tyskland, Pfalz
Spätburgunder 48%, Cabertin 15%, Cabernet Carbon 15%, Prior 22%

Vin nummer to er også en rosévin som er spontangjæret, men denne har lagt på ståltank. PiWi er betegnelsen på resistente druer som krever mindre bruk plantevern i åkeren. Lys lakserosa farge med lukt av Juicy Fruit og blomster. Smaker litt som Oscar Sylte’s ananasbrus samt sitrus. Litt syntetisk smak som trolig vil falle i smak hos mange nybegynnere i vinverden.

Terningkast 4 / 85 poeng


Porzelt Cuvée Rosé Trocken 2022 – Pris: 178,-
Produsent: Weingut Porzelt
Tyskland, Pfalz
Spätburgunder 10%, Blauer Portugiser 40%, Cabernet Sauvignon 10%, Dornfelder 40%

En voksen rosévin med klar rosa farge med noe blått. Intens duft av jordbær og bringebær. Smaken er også konsentrert med høy syrlighet og lang ettersmak. Her er det røde bær, sitrus og en ettersmak som kan minne litt om cherry coke. En godt laget vin!

Terningkast 5 / 88 poeng


Full Grauburgunder Reserve 2021 – Pris: 196,-
Produsent: Weingut Full
Tyskland, Rheinhessen
Grauburgunder 100%

En «oransjevin light» (eller «gul vin» som produsenten kaller den). 10 måneder på bunnfall, hvor av 10% av druene har lagt med skallmaseasjon. Lys gul farge. Fin intensitet av toast, flint, appelsinmarmelade, kamfer og litt kjeller. Konsentrert smak av appelsin (skall), gul kiwi, sitron og mineralitet.

Terningkast 5 / 88 poeng


Engel Chardonnay Trocken 2020 – Pris: 200,-
Produsent: Weingut Engel
Tyskland, Rheinhessen
Chardonnay 100%

Spontangjæret og med 9 måneder på bunnfall. Litt skallkontakt. Lys gulgrønn farge. Flott lukt av eple, steinfrukt (fersken), blomster, sitrus og fat. Nydelig konsentrert munnfølelse og fin syrlighet. Smaker av eple, sitron, fersken, eik og nøtter.

Terningkast 5 / 88 poeng


Full Riesling Kalkstein 2021 – Pris: 175,-
Produsent: Weingut Full
Tyskland, Rheinhessen
Riesling 100%

En klassisk riesling! Lys gul farge og god intensitet av eple, honning, badeball (lett petroleum) og sitrus. Veldig frisk i munnen! Smaker av eple, pære og lime.

Terningkast 4 / 85 poeng


Full Zellerweg am Schwarzen Herrgott 2021 – Pris: 319,-
Produsent: Weingut Full
Tyskland, Rheinhessen
Riesling 100%

Kveldens siste vin er laget på druer fra en kalkholdig GG-mark som ligger litt vindfullt på en høyde. I kjelleren har den ligget 10 måneder på bunnfall. Lys gul farge og entens duft. Eple, honning, melon, steinfrukt, urter og mineralitet. Kveldens friskeste vin med konsentrert og lang smak! Eple, sitron, salataktig mineralitet, steinfrukt, lette petroleums-toner og grapefrukt. En vin man kan sitte å lukte på hele kvelden 🙂

Terningkast 5 / 90 poeng


Etter smakingen satt vi en stund og drakk vin sammen med litt ost og spekemat. Det er spennende med slike nyhetssmakinger der importøren presenterer vinene og forteller litt om produsentene og deres filosofi i åker og kjeller. Vi har fulgt disse produsentene en stund, og det er 3 fremoverlente vinmakere som tilbyr god kvalitet og en del nytenking. Det er spennende når vinmakeren prøver nye teknikker og blender når resultatene er så gode!

Hos Karl Petter

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »

Som de fleste andre nettsteder benytter vi cookies, og dersom du fortsetter å surfe her aksepterer du bruken av disse.