![](https://i0.wp.com/www.joa-vinklubb.no/wp-content/uploads/2022/04/IMG_3711-scaled.jpeg?resize=1140%2C641&ssl=1)
Stavanger Vinfest – Vintoget 2022
Endelig var det klart for Stavanger Vinfest igjen etter 2 år med COVID-pause! Tre trofaste medlemmer representerte Joa Vinklubb i årets vintog. Vi fulgte vogn 11 fra Renaa Matbaren som tok en relativ kort runde i Stavanger sentrum.
![](https://i0.wp.com/www.joa-vinklubb.no/wp-content/uploads/2022/03/IMG_3701.jpeg?resize=576%2C1024&ssl=1)
Leclerc Briant Brut Reserve – Pris: 520,-
Produsent: Leclarc Briant
Frankrike, Champagne
Pinot Noir 40%, Pinot Menuier 40%, Chardonnay 20%
Vi startet opp på Renaa Matbaren der vi fikk servert en flott Champagne fra Leclerc Briant. Epler, sitrus, fat og toast/kjeks. Flotte bobler som varer og varer. Fruktig og fyldig, samt lang ettersmak! Servert med en spennende Mac & Cheese.
90 poeng
![](https://i0.wp.com/www.joa-vinklubb.no/wp-content/uploads/2022/04/IMG_3733-1.jpeg?resize=544%2C1024&ssl=1)
Veien videre gikk til Circus Renaa på sølvberget der vi fikk pizza til vinen.
Allegrini Palasso della Torre- Pris: 240,-
Produsent: Allegrini
Italia, Veneto
Corvina Veronese 40%, Corvinone 30%, Rondinella 25%, Sangiovese 5%
Tørket frukt, bringebær, blåbær, kirsebær og lakris. En spennende og god vin som matchet pizzaen godt!
88 poeng
![](https://i0.wp.com/www.joa-vinklubb.no/wp-content/uploads/2022/04/IMG_3732.jpeg?resize=488%2C1024&ssl=1)
Blindsmaking
Neste stopp var «Made with Hart» som serverte oss en vin til blindsmaking!
Umiddelbart tenkte jeg at dette var en oransjevin. Epler og appelsinskall, samt litt honning.
Oppgaven var å finne druetype; Riesling, chardonnay eller chenin blanc. Vi gikk for den siste, og tippet at den kom fra Sør-Afrika.
87 poeng
![](https://i0.wp.com/www.joa-vinklubb.no/wp-content/uploads/2022/04/IMG_3703.jpeg?resize=576%2C1024&ssl=1)
Videre til Salon Du Nord på Viktoria Hotell
Jean-Paul Brun Le Ronsay Beaujolais – Pris: 185,-
Produsent: Jean-Paul Brun
Frankrike, Beaujolais
Gamay 100%
Jordbær, bringebær og rips. Servert ganske kald. Frisk og lettdrikkelig. Lite tanniner.
87 poeng
![](https://i0.wp.com/www.joa-vinklubb.no/wp-content/uploads/2022/04/IMG_3732-1.jpeg?resize=488%2C1024&ssl=1)
Neste besøk var hos Norvald vinbar, og nok en blindsmaking.
Vi skulle tippe druesort, og gikk for Pinot Noir. Det viste seg å være feil da det nok en gang var en Gamay…
Jordbær, rips, lett fat og litt grønn smak. Frisk og litt tanniner.
88 poeng
![](https://i0.wp.com/www.joa-vinklubb.no/wp-content/uploads/2022/04/IMG_3712.jpeg?resize=576%2C1024&ssl=1)
Så stoppet vi i kjelleren hos Gaffel og Karaffel.
Ratti Barolo Marcenasco 2017 – Pris: 380,-
Produsent: Renato Ratti
Italia, Piemonte
Nebbiolo 100%
Jord/skogbunn, sopp og modne mørke bær. God syre og mye tanniner.
90 poeng
![](https://i0.wp.com/www.joa-vinklubb.no/wp-content/uploads/2022/04/IMG_3713.jpeg?resize=576%2C1024&ssl=1)
Turen gikk videre til Noudle Noudle der vi fikk en nydelig liten rett av blekksprut sammen med en Syrah.
Domaine du Colombier Crozes Hermitage – Pris: 185,-
Produsent: Domaine du Colombier
Frankrike, Nord-Rhône
Syrah 100%
Pepper, mørke bær (kirsebær), vanilje/fat og lær/stall. God syre og god match til maten!
89 poeng
![](https://i0.wp.com/www.joa-vinklubb.no/wp-content/uploads/2022/04/IMG_3715.jpeg?resize=576%2C1024&ssl=1)
Siste stopp var blant dinosaurer på oljemuseet / Bølgen & Moi.
Georg Breuer Spatburgunder Rose 2021 – Pris: 180,-
Produsent: Georg Breuer
Tyskland, Rheingau
Spatburgunder 100%
Sitrus, blomst og jordbær. Tørr og frisk terrassevin!
87 poeng
![](https://i2.wp.com/www.joa-vinklubb.no/wp-content/uploads/2022/04/IMG_3714-1-1024x576.jpeg?ssl=1)
![](https://i1.wp.com/www.joa-vinklubb.no/wp-content/uploads/2022/04/IMG_3708-1024x576.jpeg?ssl=1)
![](https://i1.wp.com/www.joa-vinklubb.no/wp-content/uploads/2022/04/IMG_3702-2-576x1024.jpeg?ssl=1)
![](https://i0.wp.com/www.joa-vinklubb.no/wp-content/uploads/2022/04/IMG_3928-scaled.jpeg?resize=75%2C75&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/www.joa-vinklubb.no/wp-content/uploads/2022/03/IMG_3598-1-scaled.jpeg?resize=75%2C75&ssl=1)