Arrangement

Seminar – Viner fra Jura

På Stavanger Vinforum sin vinmesse 2022 var utvalgte medlemmer av vinklubben med på seminar om Le Domain Frédéric Lornet fra Jura. Foredragsholder Nicolas Mahé de Berdouaré loset oss gjennom er times langt foredrag med smaking av 5 viner fra vinhuset i Montigny-lès-Arsures som ligger like utenfor Arbois i Jura. Nicolas som driver vinhuset NoFra er en engasjerende og flink foredragsholder som vi har fulgt tidligere. Når det gjelder Jura sier han selv at han ikke har så mye erfaring, men vi følte at vi fikk en god gjennomgang på den korte tiden.

Joa Vinklubb har jo tidligere hatt en egen vinsmaking med viner fra Jura, så vi følte at vi kom godt forberedt.

Frédéric Lornet Cremant du Jura Vieilles Vignes Brut – Pris: 200,-
Produsent: Frédéric Lornet
Frankrike, Jura
Chardonnay 100%

Lys gul farge med god intensitet. Sitrus, eple, bakverk, nøtter og sopp. Frisk musserende vin som setter i gang spyttproduksjonen. Lang ettersmak.

Terningkast: 5 / 88 poeng

Frédéric Lornet Chardonnay les Messagelins 2018 – Pris: 240,-
Produsent: Frédéric Lornet
Frankrike, Jura
Chardonnay 100%

Gul på farge og god intensitet. Lukter av krydder, nøtt, sitrus, fersken, eple og røyk. Lett bitter i munnen med smaker av modent eple, nøtter og plomme. Saltaktig mineralitet og lang ettersmak.

Terningkast: 5 / 88 poeng

Frédéric Lornet Arbois Naturé 2018 – Pris: 250,-
Produsent: Frédéric Lornet
Frankrike, Jura
Savagnin Blanc 100%

Dyp gul garge. God intensitet av ren frukt, blomster, nøtt og mineralitet! I munnen kjente vi en saltaktig mineralitet, mye fruktsødme, eple, sitrus og nøtter. Ganske lang ettersmak. En behagelig vin!

Terningkast: 6 / 90 poeng

Frédéric Lornet Arbois Trousseaudes Dames 2018 – Pris: 250,-
Produsent: Frédéric Lornet
Frankrike, Jura
Trousseau 100%

Lys rød farge med aroma av røde bær, lakris, urter og pepper. Lukter lett og elegant, men har en stor munnfølelse med bra syre og finslepne tanniner. Saftig smak av røde bær. pepper og urter.

Terningkast: 6 / 90 poeng

Frédéric Lornet Arbois Vin Jaune 2014 – Pris: 470,-
Produsent: Frédéric Lornet
Frankrike, Jura
Savagnin 100%

Siste vin ut var en Vin Jaune med sin karakteristiske lukt og smak. Flere av deltagerne likte ikke denne, men vi som var forberedt og har smakt Vin Jaune tidligere satte stor pris på denne.
Lys gul farge og intens lukt av oksidert sherrypreg. Karamell, epler, sitrus, nøtter og smør. smaker av nøtter /mandel/valnøtt), gult eple, sitrus og salt nøtt. Stor munnfølelse og veldig lang ettersmak!

Terningkast: 5 / 91 poeng


Etter seminaret bar det ut i messeområdet og smaking av flere hvite viner fra de forskjellige importørene. Det var et flott arrangement der temaet i år var viner fra Frankrike.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »

Som de fleste andre nettsteder benytter vi cookies, og dersom du fortsetter å surfe her aksepterer du bruken av disse.