Vinsmaking

Julespesial

24. Desember 2023: Gammelt innlegg lagt inn med ny layout.

Importviner i kveld 🙂 Egenimporterte fra Frankrike og turen vi hadde til Provence i oktober.
Svein Erik disket opp med «Julekoldtbord» og ribbe! Vinene hadde vi med fra vår vintur til Fonteville. Vi hadde 2 hvite og 1 rød fra vårt vingårdbesøk i Chateauneuf-du-Pape, samt 3 viner fra en lokal vingård i Fonteville. De sistnevnte fra en serie kalt «100%Mono Cêpage» fra vingården Estoublon, laget av hver sin druetype.
Vi gav ikke terningkast i kveld. 
Vi hadde mat sammen med vinene fra starten.


Chateau Cabrières 2006 (Hvit) – Pris: 
Frankrike – Sør Rhone -Chateauneuf-du-Pape

Gyllen/brungul i farge. Likner rosèvinene som vi fikk i Provence på fargen.
Søt lukt. Hint av fat i lukten, mer intenst fat i smaken. Røyksmak. Spennende vin med ganske god intensitet og ganske lang ettersmak.

Vi hadde 2 av denne. Den tapte seg etter å ha drukket de mer intense rødvinene i kveld.


Chateau Cabrières 2000 (Rød) – Pris:
Frankrike – Sør Rhone -Chateauneuf-du-Pape

Flott farge, og god intensitet. Utpreget animalsk. Assosiasjoner til hestestall/gjødsel i lukten. Animalsk/fat på smak. Denne ble veldig god sammen med mat.


Mono Cépage Estoublon 100% Grenache – Pris: 25euro
Frankrike – Fontvieille
100% Grenache

En mektig smaksopplevelse. Kjenner at den har høy  alkoholprosent (15,25%). Krever at du har noe mat til. Ble langt mildere til maten. Veldig mye snerp.


Mono Cépage Estoublon 100% Mourvedre – Pris: 25euro
Frankrike – Fontvieille
100% Mouverdre

Animalsk/fatlukt. Røyk/askebeger. Litt mer lettdrikkelig enn Grenache, men fortsatt en vin som krever noe mat på siden.


Mono Cépage Estoublon 100% Syrah – Pris: 25euro
Frankrike – Fontvieille
100% Syrah

God konsentrasjon og lang ettersmak. En balansert og god smak. Ikke så utpreget «tung» og krevende som de andre 100%-vinene.

«Denne kunne jeg luktet på i hele kveld!»


Hos Svein Erik

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »

Som de fleste andre nettsteder benytter vi cookies, og dersom du fortsetter å surfe her aksepterer du bruken av disse.