Vinsmaking

Pinot Gris / Grigio

Denne druen er oppkalt etter fargen på skallet (Gris på fransk, Grigio på Italiensk). Mange mener at denne druen har sin egen stil, og den varierer stort fra region til region. Sterkt påvirket av temperaturforhold og jordsmonn. Vinen har ofte et skjær av oransje som kommer fra skallet når vinen modnes med skall. I Alsace er Pinot Gris en av de 4 store druetypene, og her kjennetegnes vinen ofte med å ha en tykk og oljete munnfølelse. Lette Pinot Grigio har en helt annen munnfølelse og smak. En spennende bekjentskap!

Les om testen her.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »

Som de fleste andre nettsteder benytter vi cookies, og dersom du fortsetter å surfe her aksepterer du bruken av disse.