Vinsmaking

Australia II

Ivar hadde en vinsmaking med tema Australia i februar 2022, og ville gjerne utforske landet litt nærmere. Denne gangen zoomet vi inn på Victoria med viner fra Mornington Peninsula og Geelong, samt Coonawarra som ligger litt over grensen til South Australia. Alle relativt kjølige områder som gir slanke og elegante viner.

Kilde: Vinmonopolet AS

Wynns Coonawarra Chardonnay 2021 – Pris: 145,-
Produsent: Wynn’s Coonawarra Est.
Australia, South Australia, Coonawarra
Chardonnay 100%

Lys gul farge. God intensitet med lukter av røyk, eple, druer, lime, fersken og jordlig mineralitet. Fin syrlighet og god/fet munnfølelse. Smaker av eple, fat (toast), steinfrukt, lime og melon.

Terningkast: 4 / 85 poeng


Kooyong Beurrot Pinot Gris 2021 – Pris: 259,-
Produsent: Kooyong Wines
Australia, Victoria, Mornington Peninsula
Pinot Gris 100%

Lys gul med god intensitet. Steinfrukt, eple, salt mineralitet, honningmelon, toast blomster og sitrus på lukt. I munnen har den en god stofflighet etter å ha ligget på bunnfall. Smaker av fersken, honning, melon, eple, nøtter, salt og sitron. Har også litt smak av eukalyptus/urter. Den har god konsentrasjon og lang ettersmak!

Terningkast: 5 / 88 poeng


Lethbridge Modi Greco Anfora 2017 – Pris: 200,-
Produsent: Lethbridge Wines
Australia, Øvrige
Greco 100%

Medium oransje farge. Intens duft! Appelsinskall, aprikos, nyperose, urter, honning og kvae/harpiks. I munnen er den frisk med noe snerp fra skallkontakten. Smaker av eple, appelsin, grapefrukt, melon, urter og nøtt. Den er lett oksidert, noe som øker kompleksiteten.

Terningkast: 5 / 90 poeng


Lethbridge Pinot Noir 2021 – Pris: 300,-
Produsent: Lethbridge Wines
Australia, Victoria, Geelong
Pinot Noir 100%

Nydelig lys rød farge på denne. Reb lukt av røde bær( jordbær, rips, moreller og bringebær), vanilje, røyk, stall urter og eukalyptus. I munnen er den konsentrert og frisk med saftig myk munnfølelse. Smaker av jordbær, kirsebær, pepper, skogbunn, grønne urter, eukalyptus og fat.

Terningkast: 5 / 89 poeng


Lethbridge Modi Aglianico Anfora 2017 – Pris: 200,-
Produsent: Lethbridge Wines
Australia, Øvrige
Aglianico 100%

Medium- brunrøde farge. Intens duft av tørket frukt (svisker og rosiner), krydder, mynte, kaffe og modne plommer. I munnen kjennes den litt balsamisk samtidig som den har høy syre og en del snerp. Smaker kirsebær, plomme, tomatstilk, grønne urter, krydder og kaffe.

Terningkast: 5 / 87 poeng


Wynns Coonawarra Est. Michael Shiraz 2019 – Pris: 790,-
Produsent: Wynn’s Coonawarra Est.
Australia, South Australia, Coonawarra
Shiraz 100%

Medium lilla farge og intens duft! Solbær, eukalyptus, blyantspiss, bjørnebær, krekling, pepper, urter og sjokolade. Flott fylde med tydelige men myke tanninet. I starten kjenner du litt alkohol, men det luftes vekk. Smaker skogsbær (bjørnebær, blåbær), solbær, kaffe, sjokolade, fat, urter og eukalyptus. En kompleks vin med veldig lang ettersmak!

Terningkast: 5 / 92 poeng


Kveldens viner viste seg å ha gjennomgående god kvalitet! Med et spenn fra den relativt enkle Chardonnay’en fra Wynn’s til den litt mer eksklusive og store Shiraz’en fra samme gård. De to «Il Modo»-vinene fra Lethbridge kommer fra en serie med viner laget på Italienske druer og amfora. Det er en liten serie som ble laget i et lite opplag (800l hver i 2017), og som for tiden er utsolgt på vinmonopolet.

Hos Ivar

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »

Som de fleste andre nettsteder benytter vi cookies, og dersom du fortsetter å surfe her aksepterer du bruken av disse.