Blindsmaking

Blindsmaking – 3 utfordrende viner

Det er lenge siden forrige blindsmaking, og denne gangen fikk vi noen gode utfordringer. Tre av klubbens herrer møttes i utestua til Karl Petter med hver sin vin som vi smakte blindt.

Salwei Grauburgunder 2020 – Pris; 250,-
Weingut Salwey
Tyskland, Baden, Kaiserstuhl
Grauburgunder 100%

Lys gul mot gyllen farge. God intensitet med lukt av modent gult eple, pære, nøtt og melon. På smak mangler den litt frukt, men den har god stofflighet og lette bittertoner. Smak av sitrus og sjø (salataktig mineralitet).
Vi kom frem til at den kom fra et kjølig område. Kan være chardonnay – for eksempel en Chablis. Et annet alternativ som ble presentert var Muscadet Sur Lie (Melon de Bourgogne).
Vi ble litt overrasket av at det var Grauburgunder/Pinot Gris.

Terningkast: 4 / 87 poeng


Leitz Eins Zwei Zero Riesling Alcohol Free – Pris; 50,- (375ml)
Weingut Leitz
Tyskland
Riesling 100%

Lys gul farge og nesten intens duft preget av oljeregntøy (petroleum), honning, blomster og sitrus. Vi var ganske trygge på at dette var Riesling ut fra duften. Overraskelsen var stor når vi tok den første slurken! Dette var som å sette tennene i en sitron! Sjeldent syrlig vin med smak av sitrondrops, honning eple og urter. Den har en noe vannete munnfølelse og en del restsødme (nesten 40g/l) som blir kamuflert av syren. Sammen med litt salt spekeskinke ble syren litt dempet og sødmen fikk litt mer plass. Vi holdt på Riesling, og etter litt gjetting og veiledning ble det tippet Eins Zwei Zero faktisk.
Karakteren er justert for at det er alkoholfri drikke.

Terningkast: 4 / 85 poeng


Rara Neagra de Purcari 2019 – Pris; 283,-
Vinaria Purcari S.R.L.
Republikken Moldova
Babeasca Neagra 100%

Lys rød farge og god duftintensitet. Veldig bærere som Ingvild Tennfjord ville sagt det 🙂 Kirsebær, jordbær og bringebær, samt pepper, lakris, urter og en del grønne toner. I munnen er den tydelig på de grønne litt umodne tanninene, eik, urter, tomatstilk, kirsebær og vanilje.
Det ble opplyst om at vinen kom fra et land vi ikke har smakt no vi fra, og en ukjent drue (for oss). Vi konsentrerte oss dermed om smak. Hvis denne vinen kan minne om noe må det være Cabernet Franc på grunn av de grønne smakene / tomatstilk osv selv om vinen er fullmoden.
Spennende!

Terningkast: 4 / 85 poeng


Det var tre spennende viner. Den første har lagt et par år i kjelleren til Svein Erik, og har nok mistet litt fruktighet på veien.
Vin nummer 2 var en avalkoholisert Riesling som har solgt en del på vinmonopolet. Det er flott at det finnes alternativer for de som har lyst på vin til maten selv om de ikke kan bli påvirket. Den har litt for mye syrlighet til å drikke alene, men ser for oss at den kan passe fint til litt fet mat som for eksempel julemiddagen. Noe for sjåføren!
Siste vin ut er også et spennende alternativ. Absolutt en god vin, men litt for høyt priset i forhold til kvaliteten.

Hos Karl Petter

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »

Som de fleste andre nettsteder benytter vi cookies, og dersom du fortsetter å surfe her aksepterer du bruken av disse.