Vinsmaking med Sigurd Wongraven

Sigurd Wongraven

Svein Erik og Karl Petter var på vinsmaking med Sigurd Wongraven i Sandnes kulturhus 5. februar 2020.


Sigurd Wongraven er kjent fra rockegruppa Satyricon, men har lenge vært opptatt av god mat og vin. I 2010 etablerte han seg som vinmaker og gav ut sin første vin. Sigurd driver ikke jordbruk, og han eier heller ikke gårdene som dyrker vindruer. Han har avtale med produsenter om å få benytte seg av deres viner for å blande sin egen blend som han gir ut under eget selskap – Wongraven wines.

Wongraven startet et samarbeid med Won Winning i 2010. Den anerkjente produsenten i Pfalz i Tyskland produserer viner som selges på Vinmonopolet, men Sigurd sin blanding «Morgenstern Riesling» traff godt i det norske markedet. Han startet opp med 10.000 flasker det første året, og han var nervøs for om han ville bli kvitt flaskene…. I dag er Wongraven Morgenstern Riesling den 8. mest solgte vinen på vinmonopolet!

Champagnen til Wongraven er produsert på druer fra produsenten Emmanuel Brochet, laget på de 3 tradisjonelle Champagnedruene Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay. Wongraven foretrekker tørr champagne, og har lite sukker i sin dosage.

Sammen med Pfalz er det i Piemonte Sigurd har jobbet lengst. Han har samarbeidet med mange produsenter opp gjennom, og blandingsforholdet i hans Langhe Rosso har variert ut fra kvaliteten til druematerialet. Høyre bilde viser hvordan dette forholdet har vært siden 2009.

Den siste vinen vi fikk servert var en Wongraven Orion Barolo 2015. En flott avslutning på en lærerik kveld med Sigurd Wongraven.

Translate »

Som de fleste andre nettsteder benytter vi cookies, og dersom du fortsetter å surfe her aksepterer du bruken av disse.