No Image Available

Vin og Blindsmaking

 Forfatter: Neel Burton og James Fleewellen  Category: 3. Ekspert, 4. Nerd  Publisher: Mime Forlag AS  Publisert: 2018  ISBN: 9788293441120  Sider: 434  Land: England  Språk: Norsk
 Beskrivelse:

  • Tittel på originalspråk: The concise guide to wine and blind tasting

Boken krever en del forkunnskaper mener jeg. Den går i dybden på mange tema, men forklarer med få ord. Om du kan det de skriver om fra før er det en god oppfriskning, men hvis ikke kan det fort bli litt mye informasjon på få ord.
Den delen som er om blindsmakinger er ganske tynn synes jeg. Den tar for seg en drue (f.eks. Riesling) og skriver hvordan denne lukter og smaker sammenliknet med andre druer som kan likne. Greit nok, men dette blir mye oppramsing, og hjelper nok bare dem som har klisterhjerne eller som sitter med boken oppslått når de smaker vin.
Den siste delen (og størstedelen av boka) beskriver vinområder. Dette er nok en gang veldig detaljert på kortest mulig tekst, så det passer nok best som repetisjon for dem som har lest om dette før.

Beskrivelsen fra forlaget her:

Vin og blindsmaking er en konsis håndbok i blindsmaking som går i dybden på stoffet, og samtidig en oppslagsbok som lett kan tas med på vinsmakinger og vinturer. Boken gir et enkelt men robust rammeverk for å kunne analysere viner på objektivt vis. Den er derfor spesielt nyttig for vinbransjefolk, sommelierstudenter, kokker og servitører, men den er skrevet for alle kunnskapstørste folk som elsker vin og som ønsker en dyp og systematisk forståelse for vin. Her får man en kortfattet, men grundig innføring i alle de viktigste vinstilene og regionene: Hva er det som gjør en vin unik og forskjellig fra liknende viner? Hvorfor og hvordan smaker en Pauillac fra Bordeaux annerledes enn en Pomerol som kommer fra samme område? Hvordan skille en Mosel-riesling fra viner laget på samme drue fra Rheingau eller Nahe eller Alsace eller Østerrike eller Australia?

KPS


 Tilbake
Translate »