Canada

Okanagan Valley

30/11-2018

Det er ikke mange som forbinder Canada med vinproduksjon, men det har eksistert produsenter her siden midten av 18-hundre tallet. De siste årene har produksjonen tatt seg opp på grunn av at endringer i klima gjør området gunstig for vinproduksjon, og flere produsenter har kommet til. Okanagan Valley er et av områdene som har fått en oppblomstring. Området er mest kjent for sin Ice Wine, men de produserer gode hvite og røde viner i tillegg til dessertvinene.


Nighthawk Chardonnay 2016 – Pris 270,-
Canada – Okanagan Valley
100% Chardonnay
Frisk og crispy lukt av eple, sitrus, hvite blomster, tropisk frukt og fat (smør). Innslag av barnåler/tre. Ganske konsentrert smak. Sitrus (grapefrukt), grønt eple, urter, blomst og ost. God munnfølelse og lang ettersmak.
Terningkast: 4


Blue Mountain Chardonnay 2016 – Pris: 249,-
Canada – Okanagan Valley
100% Chardonnay
Her er det mye mer fatlukt. Popcorn/smør, blomster, honning, fersken, petroleum, eple sitrus og nøtt. Konsentrert smak (stor kropp) av tropisk frukt, blomster, krydder/urt, furunål, grapefrukt, appelsin, honning, eple og brent tre. Mye som skjer!
Terningkast: 4


Norman Hardie Riesling 2017 – Pris: 240,-
Canada – Ontario
100% Riesling
Denne vinen har en uvanlig lukt. Petroleum (regntøy) finner du ofte i riesling-viner, men sjeldent så mye som her. Ellers lukter den jordkjeller, stein, asparges og honning. Lite konsentrert. Smak av tropisk frukt, sitrus, modent eple, honning og nyslått gress.
Terningkast: 3


Haywire Gamay Noir 2016 – Pris: 280,-
Canada – Okanagan Valley
100% Gamay
Gamay er mest kjent fra Beaujolais-viner fra Burgund. En lys rød vin med blåskjær. Tiltalende lukte av røde bær (jordbær, rips, solbær og bjørnebær), pepper, animalsk, balsamisk. Smak av umodne røde bær, kvae, eukalyptus, pepper og bringebær. Lett munnfølelse.
Terningkast: 4


Norman Hardie Pinot Noir Unfiltered 2016 – Pris: 330,-
Canada – Ontario
100% Pinot Noir
Lukten minner om lakk eller tynner. I tillegg er der rips, krydder og kirsebær. Smaker bringebær, rips, kvae og noe som munner om tynner (neglelakkfjerner).

Terningkast: 3


Painted Rock Red Icon 2015 – Pris: 430,-
Canada – Okanagan Valley
24% Cabernet franc, 11% Petit verdot, 9% Caino Blanco, 45% Merlot, 11% Malbec
En stor vin med lukter av modne røde bær (kirsebær, solbær), vanilje, krydder, karamell og noe brent. Konsentrert og lang ettersmak. Mørke røde bær, røyk, krydder, vanilje, krekling og plommer.
Terningkast: 4


Canada overbeviser med gode viner, men prisene gjør at de sliter med å konkurrere med produsenter fra andre deler av verden. Det var et kjekt nytt bekjentskap som vi gjerne møter igjen!

Hos Ivar.

Translate »

Som de fleste andre nettsteder benytter vi cookies, og dersom du fortsetter å surfe her aksepterer du bruken av disse.