No Image Available

Hardanger Sider – En guide til verdens beste sider

 Forfatter: Einar Simensrud, Merete Bø, Arne Hjeltnes  Category: 1. Nybegynner, 2. Viderekommende  Publisher: Forlaget Vigmostad & Bjørke AS  Publisert: 2023  ISBN: 9788241959943  Sider: 181  Land: Norge  Språk: Norsk
 Beskrivelse:

En interessant bok om Sider fra Hardanger. Den starter med litt historie om Hardanger med fokus på eple og Siderproduksjon. Så får vi et kapittel om hvordan sider lages, og hvordan året til en siderbonde ser ut. Neste kapittel forklarer litt hvordan du skal smake på sider, samt hvordan du skal kombinere sider med mat.
Men den aller største delen av boka forteller om alle sidergårdene i Hardanger, om historien til gården og de som driver gården. Til hver av beskrivelsene er det lagt til smaksnotater av to utvalgte sidere fra hver gård.
Boka gir oss et godt innblikk i siderproduksjon i Hardanger. Jeg fikk veldig lyst til å besøke gårdene som er omtalt, og se at jeg kunne tilbragt en hel ferie her 🙂

Beskrivelse fra forlaget:
Merete Bø skriver om sidersmaking og over 40 førsteklasses sidere. Arne Hjeltnes forteller med skråblikk og varme om tradisjonene, menneskene og landskapet som har skapt sideren. Einar Simensrud tar leseren med på besøk til alle sidergårdene i regionen. Boken er utstyrt med vakre fotografier og kart over områdene. Det er en inspirerende guide både for dem som vil smake hjem-me, og de mange som reiser på sidersmaking i vakre Hardanger.

KPS


 Tilbake
Translate »

Som de fleste andre nettsteder benytter vi cookies, og dersom du fortsetter å surfe her aksepterer du bruken av disse.