Pizzavin

02.02.2018

Svein Erik inviterte oss med et klart mål om å finne ut hvilken type vin som passer best til Pizza! Vi startet smakingen som vanlig uten mat ved siden av, men Svein Erik mekket Pizza som vi spiste etter smakingen sammen med vinene.

1. Umani Ronchi Casal di Serra Verdicchio dei Cestelli di Jesi 2015 – Pris: 190,-
Italia – Marche
Verdicchio 100%
Lys strågul vin med god intensitet. Lukter av sitrus, honning, hylleblomst, krydder, gress og urter. Veldig god munnfølelse (nesten sirups-aktig) med sitrus, eple og grapefrukt i smaken.

Terningkast 4

2. Porer Pinot Grigio 2014 – Pris:240,-
Italia – Trentino-Alto
Pinot Grigio 100%
Også lys strågul med god intensitet. Her var det mye sitrus i lukten, men også honning, plomme og mineralitet. Nesten som en dessertvin? Smaken er litt bitter (grapefrukt) med sitrus og røyk/fat. Denne passet godt til pizza.

Terningkast 5

3. Desderi Barberosa Rosato 2015 – Pris:160,-
Italia – Piemonte
Barbera 100%
Flott rosa farge og god intensitet. Lukter røde bær som kirsebær, bringebær og solbær. Kan minne om husholdningssaft. I smaken er kirsebær fremtredende.

Terningkast 3

4. Scarzello Difèrent Langhe Rosato 2015 – Pris:209,-
Italia – Piemonte
Nebbbiolo 100%
Fin rosafarge, men relativt svak intensitet. Lukter av bringebær, rips. kirsebær, blomst og fat (røyk). Smaker røde bær, gress, plomme og rips. Litt bitter (kvae?). En god rosevin som passet godt til pizza!

Terningkast 5

5. Costadoro Lo Puro 2015 – Pris:129,-
Italia – Marche
Sangiovese 50%, Montepulciano 50%
Mørk fiolett vin med god intensitet. Dette er en nakenvin som altså ikke har tilsetningsstoffer. Lukter kirsebær, plommer og pepper. Falt litt gjennom i smakingen, men ble mye bedre med mat (pizza). Smaker litt bitter plomme.

Terningkast 4

6. Occhipinti SP68 Nero d’Avola e Frappato 2016–Pris: 220,-
Italia – Sicilia
Nero d’Avola 40%, Frappato 60%
Dette er en gammel kjenning som vi har kjenskap til fra før. Dyp rød vin med relativt svak intensitet. Lukter mørke røde bær som solbær og kirsebær. Urter, blomst og fat (røyk). Smaker rips, blomst og urter. Litt animalsk
En super vin, og kveldens beste!

Terningkast 5 (sterk)

Alle kveldens viner var (selvsagt) italienske for å forske på god pizzavin. Vi kan konkludere med at det passer både med hvit, rose og rødvin til pizza, og flere av vinene ble bedre sammen med mat. Den første vinen passet gjerne ikke så godt til pizza. Svein Erik disket opp med flere sorter pizza, og vi koste oss ut over kvelden 🙂

Hos Svein Erik

Translate »

Som de fleste andre nettsteder benytter vi cookies, og dersom du fortsetter å surfe her aksepterer du bruken av disse.