Høstviner

19.10.2018

Høstens viner skal gjerne passe til høstens mat – noe som i Norge er synonymt med lam. Nå hadde vi ikke lam sammen med vinene, men alle disse vinene kan trygt nytes til lammemiddagen!

Castillo Monjardin Chardonnay Barrica Selection 2015 – Pris: 160,-
Spania – Navarra
Chardonnay 100%
Kveldens første vin kommer fra Nord-Spania. En lys gullen vin som lukter av gult eple, sitrus, fat, tropiske frukter og smør. God munnfølelse og smaker av eple, grapefrukt, honning, tørket aprikos, smør og fat. En veldig god vin!

Terningkast 5

Sohm & Kracher Alte Reben Gruner Veltliner 2013 – Pris:229,-
Østerrike – Niedreøsterreich
Gruner Veltliner 100%
Østerrisk vin med et navn som betyr gamle vinstokker. En godt utviklet vin med god intensitet av honning, petroleum, appelsin, tropisk frukt og oregano. Smaker sitrus og honning.

Terningkast 4

Cave de Clairmont Crozes-Hermitage Cuvèe Classique 2016 – Pris:163,-
Frankrike – Nord Rhòne
Syrah 100%
Videre til Frankrike. I første omgang var denne vinen litt lukket, men den åpnet seg mye etter ca en time. Lukter syrlig av urter, krydder, bjørnebær, plomme og våt ull (animalsk). I smaken fant vi en noe metallisk smak av mørke bær (bjørnebær), pepper, vanilje, lær og plommer.

Terningkast 4

Niepoort Lagar Baixo 2014 – Pris:220,-
Portugal – Beiras
Baga 100%
Kveldens største overraskelse kom fra Portugal! God intensitet av røde/mørke bær (kirsebær), lær, blomst, urt, lakris, sjokolade og pepper. Litt som portvin? Godt konsentrert med lang ettersmak og god munnfølelse. Røde bær (rips og kirsebær), litt animalsk, pepper, røyk og aske i smaken. Har vi funnet Portugals svar på Barolo?

Terningkast 5

Montecillo Gran Reserva 2010– Pris:230,-
Spania – Rioja
Tempranillo 100%
Tilbake til Spania, og denne gangen en klassisk Rioja. Meget god intensitet av røde bær, vanilje, urter, røyk/sigar, plomme, lær. pepper og lakris. Konsentrert smak av røde bær, plomme, vanilje, urt og eik. Lang ettersmak!

Terningkast 4

Piccini Villa al Cortile Brunello di Montalcino 2012– Pris:350,-
Italia – Toscana
Sangiovese (Brunello) 100%
Til slutt endte vi opp i Montalcino i Italia – sør i Toscana. Denne har en intens lukt av mørke bær (kirsebær), urter og noe petroleumsaktig. Konsentrert smak av kirsebær, pepper, urter, tørket frukt (sviske), kaffe og lakris. En klassisk Brunello di Montalcino.

Terningkast 5

Etter vinsmakingen fant Svein Erik frem ostefatet.

Hos Svein Erik

Translate »

Som de fleste andre nettsteder benytter vi cookies, og dersom du fortsetter å surfe her aksepterer du bruken av disse.