Hellas

11.05.2017

Dagens tema var viner fra Hellas. Vi har vært innom noen viner fra Hellas tidligere, men denne gangen var alle 6 vinene derfra. Bildet under viser hvor i Hellas vinene kommer fra.

 

 


Gaia Thalassitis 2015 – Pris: 250,-
Hellas – Santorini
Assyrtico 100%
Klar vin med lys gul farge. God intensitet av blant annet gule plommer, urter, sitrus og litt blomster. Luket gjær med en gang den ble skjenket. God munnfølelse – fruktig og syrlig. Sitron og krydder. Kveldens beste i første glass…

Terningkast 5 (4/5, men vi rundet denne oppover)


Gaia Wild Ferment 2016 – Pris: 220,-
Hellas – Santorini
Assyrtico 100%
Vin nummer to med samme drue og fra samme produsent, men en ganske annerledes vin! Lukter røyk/fat, petroleum, pepper og moden frukt. Konsentrert smak av blomster, gjær, sitrus om noe mineralsk.

Terningkast: 4


Gerovassiliov Chardonnay 2015 – Pris: 239,-
Hellas – Epanomi
Chardonnay 100%
Relativt svak lukt av sitrus, tropisk frukt og fat. Smaken derimot overrasket med kraftig munnfølelse, brent popcorn og honning. Dessuten var denne litt bitter i ettersmaken.

Terningkast 4


Gaia 14-18h Agiorgitiko Rosé 2015 – Pris: 180,-
Hellas – Nemea
Agiorgitiko 100%
Fin rosa farge på denne rosévinen. Lukt av bringebær(drops) og rips. Relativt lite konsentrert smak av bringebærdrops og sitrus. Denne også hadde en bitter ettersmak. Navnet spiller på at skallet har vært i kontakt med mosten i 14-18 timer.

Terningkast 3


Gaia Agiorgitiko 2015 – Pris: 190,-
Hellas – Nemea
Agiorgitiko 100%
Klar lys rødfarge. God intensitet av plommer, mørke bær og fat. Lite konsentrasjon i smaken. Vanilje og plommer. Litt lik tempranillo-vin?

Terningkast 3


Tetramythos Agiorgitiko 2016 – Pris: 165,-
Hellas – Peloppones
Agiorgitiko 100%
Ganske lik den forrige i utseende, men en annen lukt. Mandler, lakris, mørke bær og litt «kjellerlukt». Ganske konsentrert smak, men samtidig litt vannaktig (lett munnfølelse). Smak av mørke bær (kirsebær). Saftig og fruktig. Denne har vært modnet i leirkrukke.

Terningkast 4


Hellas er absolutt en nasjon som lager gode viner. Mest utbredt i Norge er nok rosé-vinene som ofte får gode terningkast, men de hvite og røde kan også anbefales.

Ivar disket opp med gresk oliven og olje + brød. Etter vinsmakingen fant han frem ostefat.

Hos Ivar

Translate »

Som de fleste andre nettsteder benytter vi cookies, og dersom du fortsetter å surfe her aksepterer du bruken av disse.