No Image Available

The dirty guide to Wine

 Forfatter: Alice Feiring with Pascaline Lepeltier, MS  Category: 2. Viderekommende, 3. Ekspert  Publisert: 2017  ISBN: 9781581573848  Sider: 256  Land: USA  Språk: Engelsk
 Beskrivelse:

Den prisbelønte vinskribenten Alice Feiring presenterer i denne boken en helt ny måte å se vinverdenen på. Her organiseres vinene ikke etter drutype, område eller ny/gammel verden, men etter jordsmonn. Det betyr at de samme kvalitetene i druematerielet som finnes i en Bordeaux kan finnes i for eksempel en californisk Chardonnay. 

Boken innleder med beskrivelse av de forskjellige typer jordsmonn og en kort innføring i vinsmaking generelt, og fortsetter med et kapittel per type jordsmonn. Her beskrives hvordan druekarakterstikk påvirkes, og selvfølgelig i hvilke områder av verden de finnes. Det er korte portrettintervjuer (Winemaker Profile) med utvalgte vinmakere, i tillegg til lister med anbefalinger av produsenter og viner. Teksten brytes opp av korte faktabokser av typen «Burgundrys hierarki of wine labels», «What`s in a Barolo DOCG», osv.

Oppsummert så er dette en litt annerledes og interessant vinbok som kanskje passer best dem som vil grave litt dypere 😉

SEF


 Tilbake
Translate »

Som de fleste andre nettsteder benytter vi cookies, og dersom du fortsetter å surfe her aksepterer du bruken av disse.