Blindsmaking med Ingvild Tennfjord

Den 8. September 2016 arrangerte Aftenbladet blindsmaking med Ingvild Tennfjord på Gaffel og Karaffel i Stavanger. To av vinklubbens trofaste var med. Under vil jeg forsøke å summere kort.

img_0359

Vin nummer 1 var bobler. Ingvild loset oss gjennom;

  • Ikke søt nok til å være en Prosecco (heller ingen lukt av pære).
  • Ikke nok gjær / ikke gode nok bobler til å være Champagne.
  • Cava pleier å lukte litt jord/kjeller. Det gjorde ikke denne.
  • Kan være en Cremant. Dette er en musserende fra 7 områder i Frankrike.
  • Fasit; Ikke en Cremant, men en annen musserende fra Langedoc i Frankrike. Laget med Champagnemetoden;
  • Charles de Fère Cuvée Jean-Louis Blanc de Blancs Brut. Kr 110,-

 

Vin nummer 2 var en hvitvin;

  • Middels til høy duftintensitet med stikkelsbær og sitron
  • Smaker av sitron og grapefrukt
  • Vin med høy syre. Vin med høy syre kommer fra et “kaldt” land.
  • Ikke Gruner Veltliner da denne pleier å være litt “lubben”/oljeaktig. Stryk Østerrike.
  • Lukter litt som regntøy -> Riesling!
  • Fasit; Riesling fra Rheinhessen Tyskland
  • Falchenberg og Nærlie Riesling 2015 – Kr 145,-

 

Vin nummer 3 – hvit;

  • Høy duftsintensitet – Overmoden frukt; aprikos og fersken.
  • Vanilje -> Lagret på eikefat. Ikke Riesling da den ikke tåler eik!
  • Stor kropp. Kremet munnfølelse. Mindre syre enn rieslingvinen. Trolig fra et varmere klima.
  • Ikke Burgund. Den har også kremet munnfølelse og mineralsmak, men det er kaldere klima.
  • Fasit; Chardonney fra Carlifonia USA;
  • Wente Morning Fog Chardonney 2014 – Kr 150,-

 

Vin nummer 4 – kveldens første rødvin;

  • Lys farge. Det vil si en drue med tynt skall. Alternativene stort sett Pinot Noir, Nebbiolo eller Sangiovese.
  • Utelukker Sangiovese da denne vinen ikke lukter kirsebær.
  • Animalsk lukt. Syrlig smak. Tydelig smak av rips = Pinot Noir!
  • Ikke fra Burgund fordi Burgund = Elegant.
  • Ikke fra New Zealand fordi NZ = Purity & Fruit (Rips på steroider)
  • Fasit; Pinot Noir fra Carlifonia, USA;
  • Schug Carneros Pinot Noir 2014 – Kr 270,-

 

Vin nummer 5 – Rød;

  • Medium fargedybde. Solbær, plomme, pepper, sjokolade/kaffe, vanilje/brent.
  • Solbær = Cabernet Sauvignon (Dronningen – Diana Ross)
  • Cabernet Sauvignon har et hull i smakskurven.
  • Det er ikke Bordeaux da det er for lite taniner (bløt / myke taniner)
  • Fasit; Cabernet Sauvignon fra Chile (Kjent for denne druen);
  • Castillero del Diavolo – Kr 110,-

 

Vin nummer 6 – Rødvin;

  • Nok en lys vin (Pinot Noir, Nebbiolo eller Sangiovese).
  • Fargen er litt brun, noe som tyder på at den har vært lagret noe.
  • Søt lakris, krydret te, syre og taniner (mye taniner, men finkornet).
  • Alt dette peker på Nebbiolo og Piemonte.
  • Fasit; Nebbiolo fra Gemme i Piemonte;
  • Agamium Colline Novaresi 2009 – Kr 200,-

img_0360