Viner i Provence

 

8. - 14. oktober 2012

3 av medlemmene i vinklubben tok med sine familier på tur til Fonteveille i Provence i høstferien. Jeg har lagt ut en liten skildring fra turen her: Reiseskildring

Denne siden lister bare opp vinene vi smakte på turen, men ingen videre informasjon enn hvor vi drakk den osv.

1. Domain de validition - Blanc tradition 2011 - Pris: 24 euro

Frankrike - Sør Rhone - Alpilles.


En lokal produsent som de hadde på vinkartet på hotellets restaurant. Vin fra denne produsenten hadde de som både hvit, rose og rød..







2. Mas Neuf La selection Rose 2011 - Pris 24 euro

Frankrike - Sør Rhone - Gallician.

55% Cinsault, 20% Syrah, 25% Grenache noir.


http://www.chateau-mas-neuf.com


Nok en av vinene de hadde på vinkartet på hotellets restaurant. Vin fra denne produsenten hadde de som både hvit, rose og rød.




3.Chateau Gigognan CDP rouge 2010 - Pris: 30 euro

Frankrike - Sør Rhone -Côtes du Rhône.


Den tredje produsenten som var på hotellets vinkart.






4. Pichet - Eller husets vin - Pris: 12,50 euro

Frankrike - Sør Rhone

Det ser kanskje ut som en spøk, men det var slik de serverte husets vin «Pichet». Vi fant raskt ut at dette var god kvalitet for pengene.








5. Terre blanche rouge 2009 - Pris: 41 euro

Frankrike - Sør Rhone - Les Baux de Provence

Vinen som vi hadde på Regalido (gourmet restaurant). Denne er lokal fra Les Baux de Provance der vi var på sykkeltur dag 4.







6. Mas Sainte Berthe 2010 - Pris: 19 euro (halvflaske)

Frankrike - Sør Rhone - Les Baux de Provence

Også på Regalido.

Denne ville vi gjerne smake på siden dette var fra vingården der vi stoppet og «lånte» druer fra buskene på vei opp til Les Baux på nevnte sykkeltur.





7. Château Cabrières Blanc 2006

Frankrike - Châteauneuf-du-Pape.

Denne var den første av 3 viner vi smakte på når vi var på besøk på Château Cabrières i Châteauneuf-du-Pape.

Denne vingården er en av få som produserer hvitvin i Châteauneuf-du-Pape.






  1. 8.Chateau Cabrières - Le grand roccasson 2008

Frankrike - Châteauneuf-du-Pape.

Vin nummer to på vinsmakingen.

Denne gården produserer 80.000 flasker pr år. De har vin/most de første 4 ukene i betongtanker før de flytter dem over i ståltanker. Lagring i eikefat.





9. Château Cabrières Rouge 2000

Frankrike - Châteauneuf-du-Pape.

Tredje vin på vinsmakingen. En nydelig Châteauneuf-du-Pape, som vi også kjøpte med oss hjem (sammen med hvitvinen).







Vi drakk noen flere viner enn vi husket å ta bilder av. Etter vinsmakingen på Château Cabrières reiste vi til Tavel der vi hadde en 3-retters lunch (!). Der hadde vi selvsagt en lokal rose fra Tavel. Det er sagt om rosevinen fra Tavel at det er den eneste Rosevin man kan servere til middag :-)