Bli kjent med Syrah og Pinot Noir

 

21. Oktober 2014

En ny vinsmaking fra heftet «Bli en vinsmaker». Denne gangen hadde vi 3 Syrah og 3 Pinot Noir viner fra forskjellige deler av verden.

Etter vinsmakingen serverte Tore minipizza.

  1. 1.Innocent Bystander Syrah 2010 - Pris: 199,90-

Australia - Victoria

99% Syrah, 1% Viognier

Lys til middels dyp rød farge. Rund og balansert lukt med blomster, krydder og solbær. Ikke så utpreget animalsk som Syrah kan være.

Ikke veldig mye taniner, men utpreget krydder samt fat i smaken. Også noe mineralsk. En topp vin!


Terningkast 5





  1. 2.Colombier Crozes Hermitage 2011 - Pris: 199,90-

Frankrike - Nord Rhone

100% Syrah

Lys rød i utseende. Denne luktet fjøs / hest. Krydder og mineraler i lukten.

Mer syre og snerp enn vin nr 1. Litt bitter (balsamisk?).


Terningkast 3






3. Joseph Drouhin Santenay 2011 - Pris: 195,-

Frankrike - Burgund

100% Pinot Noir

Lys rødbrun. Lukter røde bær - jordbær/ bringebær og litt aprikos.

Smaker også av jordbær og bringebær. Litt krydder og fat. Tynn munnfølelse.


Terningkast 4





4. Johan Vineyards Pinot Noir 2009 - Pris: 349,90-

USA - Oreagon

100% Pinot Noir

Lys rødbrun rustfarget. Søt men kompleks lukt; Plommer, røde bær, fat (bark), krydderkake, petroleum.

Litt søtlig på smak også. Jordbær, blomst og frukt. God munnfølelse. Bedre på smak enn lukt.


Terningkast: 5




5. Julicher 99 Rows Martinborough Pinot Noir 2011 - Pris: 219,90-

New Zealand

100% Pinot Noir

Lys brunrød. Lukter litt som desservin. Sviske/plumme, krydder, frisk fruktig lukt.

Smaken kan også minne litt om desservin, og også her kjenner vi svisker i smaken. Urter og krydder. Ganske tung munnfølelse.


Terningkast: 5




6. Wolf Blass Gold Label Shiraz 2011 - Pris: 199,90-

Australia - South Australia

Shiraz

Middels dyp til dyp rødfiolett farge. Typisk animalsk shiraz i lukten. Kaffe, krydder, kakao og fruktig kirsebær.

Smaker røde bær (kirsebær), krydder og urt. Veldig kraftig munnfølelse.


Terningkast: 5








(Hos Tore)