Bli en vinsmaker - 5

Stilforskjeller i hvitvin

 

4. April 2014

Neste tema i heftet «Bli en vinsmaker» var stilforskjeller i hvitvin.

Karl Petter fikk igjen god hjelp fra vinmonopolet på Sola. Vi fikk viner i et større prisspekter, men alle viner som ble spesielt anbefalt.

Etter vinsmakingen prøvde vi sushi fra «Sabi sushi». Dette var en vin opplevelse, og selv om de fleste nok er vant til å drikke øl til sushi passer det også godt med hvitvin til!

  1. 1.Kientz Pinot Gris 2011 - Pris: 160,40-

Frankrike - Alsace

100% Pinot Gris

En frisk vin med hint av stikkelsbær, eple og blomster. Balansert munnfølelse.

Første vin var 8 på klokken for friskhet, og 4 for sødme


Terningkast 4/5




2. Allram weissburgunderPapageno 2012 - Pris: 149,90,-

Østerrike - Niedreosterreich

100% Weissburgunder

Ganske tynn/bleik munnfølelse. Sitrusaroma.

Denne vinen var 12 på friskhet og 3 på sødme.


Terningkast 3/4





3. Terras Gauda O Rosal 2012 - Pris: 175,-

Spania - Galicia

70% Albarino, 30% Loureira

Lukter pære/moden frukt. God balansert munnfølelse.

Klokka 8 på friskhet, og 1 på sødme.


Terningkast 4





4. Gustave Lorentz Gewurztraminer Rèserve 2012 - Pris: 159,90-

Frankrike - Alsace

100% Gewurztraminer

Litt bitter - furunål. Parfyme / aprikos. «Stikkende» munnfølelse.

Klokka 8 på friskhet, og 2 på sødme. Kveldens dårligste karakterer.


Terningkast: 3




5. Muscadet de Sèvre et Main 1.er Cru Sur Lie 2012 - Pris: 140,10-

Frankrike - Loire

100% Muscadet (Melon de Bourgogne)

Aromaer: Blomster, sitrus. Minner litt om Cava. God som appretif.

Munnfølelse: Syrlig / stor..

Klokka 8 på friskhet, og 1 på sødme


Terningkast: 3/4




6. Domaine Wachau Gruner Veltliner Himmelstiege Federspiel 2012 - Pris: 137,90-

Østerrike - Niederosterreich

100% Gruner Veltliner

Lukter honning og pære. Sitrus.

Syrlig smak.

Klokka 8 på friskhet, og 1 på sødme.





7. Bonusvin: Duboeuf Moulin à Vent 2010 - Pris: 149,90-

Frankrike - Burgund

100% Gamay

Mørke bær og urter.

Vi har ikke glemt den røde vinen av Trepat-druen som vi fikk i Barcelona: Joseph Forrester. Polet har ingen rødviner på Trepat, men anbefalte denne da denne druen kan minne om Trepat. Vi kan vel si oss delvis enig i det. Uansett en god rødvin :-)








(Hos Karl Petter)